Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 09:00 Güncelleme: 24.03.2024 13:34

Kalkan-16 operasyonlarında 173 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen "Kalkan-16" operasyonlarında; 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 173 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.
Kalkan-16 operasyonlarında 173 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-16” operasyonlarında; 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 173 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için Türkiye'nin her bölgesinde sürdürülen operasyonların aralıksız devam edeceğini vurgulayan Yerlikaya, operasyonlar için şu ifadeleri kullandı:

"Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep’te düzenlenen operasyonlarda; 15 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 7’si tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik 6 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda; 4Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı ve haklarında adli işlemler başlatıldı."

Operasyonlar sonucunda çok miktarda Türk Lirası ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.