Spor 22.09.2017 08:01

Kaliforniya Derbisi Los Angeles Rams'in

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL'in 3. hafta açılış maçında Los Angeles Rams, deplasmanda San Francisco 49ers'ı 41-39 yenerek ligdeki 2. galibiyetini aldı.
Kaliforniya Derbisi Los Angeles Rams'in

San Francisco 49ers, karşılaşmaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Maçın ilk hücumunda 49ers'ın oyun kurucusu Brian Hoyer'ın pasını Los Angeles Rams'in savunma beki Nickell Robey-Coleman yakaladı ve hücum sırasını takımına kazandırdı.(14.52) Çok geçmeden Rams, ilk hücumunda running back Todd Gurley, 3 yarda mesafeden yaptığı koşu oyunuyla bitiş alanına vardı ve takımının ilk touchdown sayısını kazandırdı. Ekstra golü de sayıya çeviren konuk ekip 7-0 öne geçti.(14.48) Buna karşılık Brian Hoyer, 49ers'ın üçüncü hücum serisinde kendi hatasını telafi etti. Toplam 14 hücum sonunda 9 yarda mesafeden bitiş alanına koşan Hoyer, takımına ilk sayılarını kazandırdı. Ekstra golde de isabet bulan 49ers, skorda dengeyi sağladı.(8.17) Maç genelinde etkili bir oyun çıkartan Todd Gurley, bu sefer oyun kurucu Jared Goff'ın 7 yarda mesafeden attığı pası bitiş alanında yakaladı ve takımına bir touchdown sayısı daha kazandırdı. Ekstra gol denemesinin de sayı olmasıyla Los Angeles ekibi, karşılaşmada yeniden öne geçti.(4.32) Akabindeki 49ers hücum serisinin 5. oyununda running back Raheem Mostert'tan fumble geldi. Yere düşen topu Nickell Robey-Coleman kaptı ve hücum hakkı yeniden Los Angeles Rams'e geçti.(3.11) 

İkinci çeyreğe 14-7 önde giren Rams, önceki çeyrekten kalan son hücum hakkını Greg Zuerlein'ın alan golüyle tamamlayarak farkı çift hanelere çıkardı.(14.55) Buna karşılık San Francisco 49ers, bu çeyrekte attığı iki alan golüyle farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ancak Los Angeles Rams'te yine Todd Gurley sahneye çıktı. Çeyreğin bitimine 49 saniye kala Gurley, 9 yarda mesafeyi geçerek bitiş alanına vardı ve takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra gol hakkını da sayıya çeviren Rams, devre arasına 24-13'lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte etkili oyununu devam ettiren Los Angeles Rams, ikinci yarının ilk hücum serisinde touchdown sayısının kıyısından dönse de, Zuerlein'ın alan golüyle farkı 14 sayıya çıkardı.(9.17) San Francisco 49ers, akabindeki hücum serisinde farkı tek hanelere indirmeyi başardı. 10 hücum oyunu sonunda running back Carlos Hyde, 1 yarda mesafeden yaptığı koşuyla bitiş alanına vardı ve 49ers'ın ikinci touchdown sayısını yapmış oldu. Ekstra golü de sayıya çeviren San Francisco, skoru 27-20'ye getirdi.(27-20) Buna karşılık Los Angeles Rams hücumunda wide receiver Sammy Watkins devreye girdi. Çeyreği bitimine 17 saniye kala Jared Goff'ın 1 yardadan daha kısa mesafeden attığı pası tutan Watkins takımına bir touchdown sayısı daha kazandırdı. Ekstra golün de isabet bulmasıyla aradaki farkı yeniden açan Rams, son çeyreğe 34-20 önde girdi.

Ancak San Francisco 49ers, mücadelenin son 15 dakikasında maça yeniden ortak oldu. Önceki çeyrekten kalan hücum serisini devam ettiren 49ers, 5 oyun sonunda tight end Garrett Celek'in 1 yarda mesafeden gelen pası bitiş alanında yakalamasıyla takımına 6 sayı kazandırdı. Ancak ekstra golü kaçıran ev sahibi ekip farkı 8 sayıya kadar indirebildi. Bu touchdown'a karşılık Los Angeles Rams, maçtaki en büyük farkı yakaladı. Toplam 6 hücum oyunu sonunda Sammy Watkins bir kez daha sahneye çıktı. Jarred Goff'ın 13 yarda mesafeden attığı pası yakalayan Watkins, bitiş alanında fumble yapsa da, yere düşen topu yeniden alan genç receiverdan bir touchdown daha geldi ve ekstra golün de sayı olmasıyla Rams, skoru 41-26'ya getirdi.(8.43)

Ancak San Francisco 49ers, maçın yaklaşık son 5 dakikasında geri dönüş yapmaya başladı. Brian Hoyer'ın 3 yarda mesafeden attığı pası bitiş alanında yakalayan wide receiver Trent Taylor'dan touchdown geldi. Ekstra gol denemesinde başarılı olan 49ers, skoru 41-33'e getirdi.(5.08) Santrayı tek yönlü dönüş şeklinde oynayan San Francisco özel takımı, Los Angeleslı oyuncuların topu almasına izin vermedi ve yeni bir hücum hakkı daha elde etti. Maçın bitiminde 2.17 dakika kala Carlos Hyde'ın 1 yarda mesafeden yaptığı koşu touchdownı ile farkı 2 sayıya düşürdü. Ancak skorda yeniden dengeyi sağlamak isteyen 49ers, ekstra 2 sayı oyununu iyi değerlendiremedi. Kalan sürede herhangi bir sayı olmayınca, Los Angeles Rams, karşılaşmayı 41-39 kazandı.

Bertan ERMAN