Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.04.2024 15:00 Güncelleme: 24.04.2024 15:33

"İzmir Şehir Hastanesi'nde bir kişi sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan "İzmir Şehir Hastanesi'nde bir kişi sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı" iddiasını yalanladı.
"İzmir Şehir Hastanesi'nde bir kişi sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı" iddiası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan “İzmir Şehir Hastanesi’nde bir kişi sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı” iddiasının doğru olmadığı bildirildi.

Bahse konu olayda, daha önce aynı hastanede sağlık hizmeti alan bir kişinin hastaneye tekrar geldiği, önceden taşkınlık yapacağı konusunda yapılan ihbar sebebiyle hastane bahçesinde emniyet güçleri tarafından kontrol altına alındığı ve aracında bir adet silah bulunduğu belirtilen açıklamada “Şahsın muayenesi gözetim altında gerçekleştirilmiş, Emniyetteki süreci takiben hakkında herhangi bir şikayet bulunmaması nedeniyle savcılıkça serbest bırakılmıştır.” denildi.

Açıklamada aynı gün içerisinde saat 17.30’da şahsın ameliyat yerinde olan kanaması nedeniyle hastaneye tekrar gelmesinin tedirginliğe yol açtığı ve hastane güvenlik görevlilerinin duruma müdahale ederek şahsı kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkardığı aktarılarak, “Bu süre içerisinde doktor ve sağlık çalışanlarına bilgilendirme yapılmıştır. Şüpheli şahıs, güvenlik personeli eşliğinde polise teslim edilmiş ve Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştır.” ifadesine yer verildi.