Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 14:00 Güncelleme: 29.08.2024 15:41

İzmir Kosta Rika'nın Esparza şehri ile kardeş oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosta Rika Cumhuriyeti ile ekonomik ve kültürel iş birliğini geliştirmek, diplomatik bağları güçlendirmek için Esparza kenti ile kardeş şehir protokolü imzaladı.
İzmir Kosta Rika'nın Esparza şehri ile kardeş oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Orta Amerika ülkesi Kosta Rika'nın Esparza kenti ile kardeş şehir protokolünü, Egemenlik Evi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzaladı.

Törene Başkan Tugay’ın yanı sıra Kosta Rika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Kosta Rika’nın İzmir Fahri Konsolosu Emre Kızılgüneşler, İzmir Fahri Konsolosluğu İletişim Sorumlusu Mehmet Şenbağcı, İzmir Planlama Ajansı (İZPA) Başkanı Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu katıldı. Esparza Belediye Başkanı Bienvenido Venegas Porras ile Türkiye Cumhuriyeti San Hose Büyükelçisi Gökçen Kaya da toplantıya çevrimiçi bağlandı.

Bu iş birliği ile iki şehir arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, diplomatik bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, imzalanan protokol hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hakkında bu kadar güzel şeyler duyduğum bir şehirle kardeş olma onuruna eriştiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum. Umuyorum en yakın zamanda sizleri ziyaret etme şansım olur. Başlatacağımız kardeş kent süreci ile güzel çalışmalar yapmak için yola çıktık. Özellikle iklim krizi, sürdürülebilir kalkınma, liman ticareti, tarihi mirasın korunması gibi başlıklarda sizden ilham alacağımız birçok konunun olduğuna eminim. Konuşulacak çok şey olabileceğini düşünüyorum. Atacağımız ortak adımlarla her iki kentin daha kaliteli hizmetlere erişmesini sağlayacağız."

Esparza Belediye Başkanı Bienvenido Venegas Porras da iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için elinden gelen bütün desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, “İzmir ile şehrimiz arasındaki büyük yatırım imkanlarını ve dostluk ilişkilerini en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tecrübelerimizi paylaşmaktan gurur duyacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne her türlü destek için burada olacağız” dedi.