Güncel - Yaşam Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 13.04.2024 18:01 Güncelleme: 12.04.2024 01:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nü PAKO'da kutladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde farkındalık etkinliği düzenledi. "Satın alma sahiplen" sloganıyla hizmet veren kampüste hayvanseverlerin ve öğrencilerin katılımıyla program gün boyu sürdü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü'nü PAKO'da kutladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'nü PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü'nde kutladı. Program kapsamında anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri kampüsteki hayvanlarla bir araya geldi. 

Aynı anda bin 500 köpeği misafir edecek kapasiteye sahip PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde padoklar, tedavi veya operasyon gereksinimi olan hayvanların ameliyatları için operasyon salonları, güçten düşmüş yük hayvanlarının bakımlarının yapıldığı yük hayvanları barınağı bulunuyor.

Tasarımı yeşil alan odaklı merkezde tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hayvanların sorunlarının giderildiği ve sahiplendirmenin teşvik edildiği veteriner hizmet birimleri, yasaklı ırk barınakları ve karantina bölümleri de var. Açık hava amfi ve gösteri alanının da yer aldığı tesiste vatandaşlar ortak bir alanda köpeklerle bir araya geliyor.