Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 16.04.2024 14:01

İstanbul 'un kültür sanat ajandası

Türkiye'nin dört bir yanından başvuruların alındığı Gençlere Alan Açık yarışmalarının ikincisi olan Medya Sanatı Yarışması'nda dereceye giren 22 eser, Taksim Sanat'ta sergilenmeye başladı. Sergiyle eş zamanlı olarak, Halk Ödülü'nün sahibini belirlemek üzere Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden halk oylaması başladı.
İstanbul 'un kültür sanat ajandası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde, genç sanatçıları kendilerini özgür hissettikleri bir ortamda sanat pratiklerini ve hikâyelerini anlatmaları için teşvik etmeyi amaçlayan Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nı Ocak 2024’te başlatmıştı. Projenin direktörlüğünü Banu Seyhan yaparken, TUCE Investment Project İstanbul desteğiyle düzenlendi. Yarışmanın ön eleme sürecinde, Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Cansu Ergin, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, medya sanatını en iyi yansıtan eserleri belirledi.

Halk oylaması Radar İstanbul mobil uygulamasında başladı

Taksim Sanat’ta sergilenmeye başlayan 22 eser, aynı zamanda Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden de oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda, Halk Ödülü’nün sahibi belirlenecek. Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, İkinciye 50.000 TL, Üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü olarak 25.000 TL verilecek. Favori eserinizi seçmek için Radar İstanbul mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirip halk oylamasına katılabilirsiniz.

27 Mart-3 Mayıs tarihleri arasında Taksim Sanat’ta ziyarete açık olacak sergi sonrasında gerçekleştirilecek ödül töreninde, Seçici Kurul tarafından belirlenen birinci, ikinci, üçüncü ve halk oylaması kazananı kamuoyu ile paylaşılacak.

 

HAREMEYN – KUTSAL YOLCULUK SERGİSİ, PANORAMA 1453 TARİH MÜZESİ’NDE

 

İstanbul’un Fethi’ni yeniden yaşatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, 27 Mart’ta ziyaretçilerini Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi ile buluşturdu. Bu özel sergi, İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyonunda bulunan kutsal emanetleri ve hac yolculuğunun izlerini sunuyor.

 

Sergide, Sakal-ı Şerif ve Kabe-i Şerif iç örtüsü gibi önemli kutsal emanetler ile İsmail Hakkı Efendi Hilye-i Şerifesi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi Hilye-i Şerifesi, Mehmed Vefa Efendi Hilye-i Şerifesi, Rubu Tahtası, Kıblenüma, Feraşet Çantası, Hacı Pasaportu, Hac sertifikası ve Surra alayı ile ilgili orijinal kartpostallar ve gravürler yer alıyor.

 

 

 

 

 

HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIK HAVA TİYATROSU, DÜNYA YILDIZLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR!

 

İstanbul’un en köklü ve prestijli etkinlik mekânlarından olan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, 2024 yılında da birbirinden değerli isimlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İlk isimlerin belli olması ile mayıs ayından kasım ayına uzanan sezon için heyecan başladı. David Garrett, Chris Botti, İbrahim Maalouf, Gregory Porter gibi dünya çapında tanınan sanatçıların yer aldığı yeni sezon konserlerinin biletleri satışa çıktı.

 

İstanbullu müzik ve sanatseverler bu yıl, çok daha sesli, çok daha renkli buluşmalarda bir araya gelecek. Yeni sanatçılar için beklemede kalın. 

 

Etkinlik Programı:

07.05.2024 – David Garrett

17.05.2024 – Chris Botti

24.05.2024 – İbrahim Maalouf

25.05.2024 – İbrahim Maalouf

26.05.2024 – Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu

21.06.2024 – Buena Vista All Stars

05.07.2024 – Salut Salon

06.07.2024 – Yngwie Malmsteen

08.07.2024 – 31. İstanbul Caz Festivali / Gregory Porter

12.07.2024 – 31. İstanbul Caz Festivali / Chris Isaak

 

 

MÜZE GAZHANE’DE HAFTANIN ÖNE ÇIKAN ETKİNLİKLERİ

 

17 Nisan 2024, Saat: 20.30
Hava Kararınca
 
Mum ışığının aydınlattığı Hava Kararınca sahnesinde bu hafta Ezginin Günlüğü müzikseverlerle buluşacak. 

 

18 Nisan 2024, Saat: 20.30
 Yerin Altında

 Otopark alanının multidisipliner bir sahneye dönüştüğü Yerin Altında’da bu perşembe Sanki Aynısı: 7pf2p sahnede! 

 

21 Nisan 2024, Saat: 18.00
 
Gülmek Yakışır 

Müze Gazhane’nin güldürü serisi Gülmek Yakışır’a bu hafta Miray Akovalıgil geliyor!

 

 

TAVŞAN DELİĞİNE İNMEK SERGİSİ, MÜZE GAZHANE OTOPARK -2’DE!

İBB Kültür AŞ ve NOKS Art Space’in iş birliğiyle düzenlenen sergi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencilerinden seçilmiş 28 genç sanatçının sanat kariyerlerinde de bu derinliklere inmeleri için bir platform sağlamaktadır.

Müze Gazhane’nin -2 otopark katında gerçekleştirilen   ‘Tavşan Deliğine İnmek” sergisi, yalnızca mekanın fiziksel sınırlarına değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal katmanlarına da çağrıda bulunuyor. Sergi, izleyicilere, aynı zamanda sanatın geleneksel sınırlarını aşarak, düşlerin ve gerçekliğin kesişim noktasında bir yolculuğa çıkma fırsatı sunma amacındadır.