Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 25.05.2024 12:21

İsmail Özkan'a ABD'de Kültür ve Sanat Elçisi Özel Ödülü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda New York'ta düzenlenen 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü büyük coşku ve katılımla yapıldı.
İsmail Özkan'a ABD'de Kültür ve Sanat Elçisi Özel Ödülü

ABD'de Türk diplomatların Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilmesine tepki amacıyla, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından ilk olarak 1981'de düzenlenen ve sonrasında gelenekselleşen yürüyüş ve sonrasındaki festivalde, Türkiye'nin Vaşington Büyükelçisi Sedat Önal, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dânâ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Özdemir ve Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür başta olmak üzere bir çok Türk sivil toplum örgütü lideri ve üyesi katıldı.

Festival sonunda sahneye çıkan Kültür elçimiz İsmail Özkan da, New York’ta çekmiş olduğu klip şarkısı "Sabrımı Borçluyum"u okudu. Özkan performanslarıyla büyük alkış aldı.

Öte yandan, Anadolu Ateşi, Rafet El Roman, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ve yıllar önce Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Pınar Ayhan da festival sonunda sahne aldılar.

TÜRK NETWORK'DEN ÖZEL ÖDÜL

İsmail Özkan geleneksel "41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü"nün ardından, 19 Mayıs Atatürk Anma  Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Vaşington'da konser verdi. Özkan burada, Türk Network tarafından, "Kültür ve Sanat Elçisi" özel ödülüne layık görüldü.