Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.04.2024 11:00 Güncelleme: 20.04.2024 14:32

İran ve Brezilya Dışişleri Bakanları BM genel merkezinde buluştu

New York, 20 Nisan (Hibya) - New York'ta diplomatik istişarelerini sürdüren İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Brezilyalı Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ile bir araya geldi.
İran ve Brezilya Dışişleri Bakanları BM genel merkezinde buluştu

BM genel merkezinde gerçekleşen görüşmede Abdullahiyan ve Vieira, son bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile iki ülke arasındaki ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İran Silahlı Kuvvetlerinin İsrail'e karşı son dönemdeki sert tepkisinden bahsetti ve Tahran'ın askeri eyleminin meşru savunma ve uluslararası hukuk ilkelerine uygun olduğunu söyledi.

Amirabdollahian ayrıca Brezilya'nın İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurmadaki rolünü takdir ederek, bölgede istikrar ve güvenliğin yeniden tesis edilmesindeki temel unsurun, rejimin Gazze ve Batı Şeria'daki suçlarını durdurmak ve kalıcı bir ateşkes sağlamak olduğunun altını çizdi.

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira da bölgede gerilimin tırmanmasının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunarak, Brezilya'nın bölgedeki gerilimi düşürmek istediğini ve bölgesel barış ve güvenliğin tesisine yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.