Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.06.2024 11:02 Güncelleme: 25.06.2024 14:17

Interpol başkan adayı Hintli iş insanlarının kaçırılmasında rol oynamakla suçlanıyor

Lyon, 25 Haziran (Hibya) – Interpol'ün bir sonraki başkanı olmaya aday Mubita Nawa, iki Hintli işadamının kaçırılması, alıkonulması, saldırıya uğraması ve gasp girişimine karışmakla suçlanıyor.
Interpol başkan adayı Hintli iş insanlarının  kaçırılmasında rol oynamakla suçlanıyor

Hintli iş iş insanları Vinod ve Uddit Sadhu'nun avukatları Interpol'e yazdıkları mektupta, Zambiya'da polis komiser yardımcısı olarak görev yapan Mubita Nawa hakkındaki iddiaların, kendisinin Interpol'ün bir sonraki genel sekreteri olmak için "açıkça uygun olmadığını" gösterdiğini belirttiler.

Afrika Birliği üye devletleri tarafından desteklenen Nawa, bu görev için kısa listede yer alan dört kişiden biri ve başarılı adayın yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Sadhular adına İngiltere merkezli hukuk firması Leverets Group tarafından Interpol'e gönderilen bir mektupta, müvekkillerinin "Bay Nawa'nın, Zambiya CID'de müdür yardımcısı olduğu Eylül 2022'de yasadışı olarak kaçırılmalarına, alıkonulmalarına, saldırıya uğramalarına ve gasp girişiminde bulunmalarına yol açan bir komploda önemli bir rol oynadığına inanmak için güçlü gerekçeleri olduğu" belirtiliyor.