Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.03.2024 17:00 Güncelleme: 23.03.2024 17:44

İmamoğlu: "Onlar rantçı, biz halkçıyız; onlar israfçı, biz icraatçıyız"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, beton baskısı altındaki Esenyurt'a nefes aldıracak Yaşar Kemal Meydanı'nı ve ilçedeki can alan sel ve su baskınlarını son erdirecek Haramidere Islahı 1. etabını hizmete açtı.
İmamoğlu: "Onlar rantçı, biz halkçıyız; onlar israfçı, biz icraatçıyız"

İmamoğlu, “Bunların tek derdi; rant. Başka dertleri yoktur. Onun için Esenyurt'ta, bizden önce 30 bin konut mağduru yarattılar; sırf bir insan zengin olsun diye. Onların aklına siz gelir misiniz? Vatandaşımız bizim aklımızda, bizim yüreğimizde; ancak biz yaparız. Bunları onlar yapamaz. Çünkü, biz israf yapan değiliz. Onlar israfçı, biz icraatçıyız. Onlar rantçı, biz halkçıyız. 31 Mart tarihi, israfçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti. Hep birlikte, 31 Mart’ta bunları tarihe gömmeye hazır mıyız? İsraf ve ihanet dönemini tarihe gömmeye hazır mıyız” ifadesini kullandı.

“Bir avuç insana asla oy verilmesine müsaade etmeyin” diyen İmamoğlu, “Oylarınızı bölmeyin. Oylarımızı ve güçlerimizi birleştireceğiz. Particilik yapma zamanı değil. Biz halkçı, İstanbul'un büyük ittifakıyız. Biz, halkını düşünen, partiler ötesi düşünen, şehrini düşünen, insanını düşünen, bu şehrin emekçisini, işverenini, kadınını, gencini, çocuğunu düşünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleşe birleşe kazanacağız. Birlikte kazanacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yaşar Kemal Meydanı ve Esenyurt Haramidere Islahı 1. Etap Kavşak, Meydan Düzenlemesi ve Halk Buluşması”nda konuştu. Konuşma yapacağı platforma, Türk edebiyatının çınarlarından Yaşar Kemal’in, usta sanatçı Zülfü Livaneli tarafından bestelenen “Merhaba” şarkısı eşliğinde çıkan İmamoğlu, “Yaşar Kemal ne söylemiş? Zülfü Livaneli'nin notalarıyla dinlediniz. Dünyanın ucunda bir gül açılmış / efil efil esen yele merhaba / karanlığın sonu bir ulu şafak / sarp kayadan geçen yola merhaba” demiş. Yaşar Kemal, en sarp kayasına bile bu memleketin ‘merhaba’ demiş. Ben de canım ciğerim, komşum, hemşerim, sevgili Esenyurtlulara ‘merhaba’ diyorum. Yaşar Kemal Meydanı’na hoş geldiniz” sözlerine yer verdi.

İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz halkını düşünen, partiler ötesi düşünen, şehrini düşünen, insanını düşünen, bu şehrin emekçisini, işverenini, kadınını, gencini, çocuğunu düşünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleşe birleşe kazanacağız, öyle değil mi? Birlikte kazanacağız. Bugün karşımızda olan güç, hiç değişmedi. 2019’da bize ne yaşattı iseler, aynı kişiler. Hiçbir zaman dürüst ve adil olmadılar. Bugün de değiller. Demokrat değildiler, şimdi de değiller. Bakın; onların bugüne kadar akıllarına bile gelmeyen vaatlerine, sakın aldanmayın, sakın dinlemeyin. Onların artık dönemi, devri bitti. Emekliyi sefil etmediler mi? İşçiyi sefil etmediler mi? Paramızı pul etmediler mi? Bir emekli, bir kahvehaneye gidip, çay bile içemiyor. Dolayısıyla, onlar sadece kendi çıkarları için siyaset yaparlar. Biz, sizin için çalışacağız. Biz, milletimiz için çalışacağız. Ben, İstanbul için çalışacağım. Ahmet Özer Başkanımız, Esenyurt için çalışacak.”