Spor Kaynak: Haber Merkezi 27.03.2024 13:42

'Herkesin banka hesapları incelensin'

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, MHK toplantısının sosyal medyada yer almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. "Herkesin telefonu ve banka hesapları incelensin" diyen Timur, olaylı Trabzon-F.Bahçe maçına da değindi.
'Herkesin banka hesapları incelensin'

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, sarı-kırmızılı takımın Antalya'da kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenlendi. Merkez Hakem Kurulu'ndaki (MHK) toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili açıklamalar yapan Timur, "Herkesin telefonu, banka hesapları ve mesajları incelensin. TFF'ye müracaat ettik. TFF üstünde çok ciddi baskı uygulanıyor. TFF bu konuda dik duramıyor.. VAR kayıtlarının hepsi yayınlansın" dedi. Olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe maçına da değinen Erden Timur, "Kavgaya karışan futbolcular da PFDK'ya sevk edilmeli" ifadelerini kullandı.

Erden Timur'un açıklamalarından satır başları... 

"Önceden kurgulanmış bir şey, TFF'den sızdırılıyor. Kırpılıyor"

"Temiz eller çağrısını yaparken söylemiştim, içeriden sürekli bir şeyler sızıyor diye. Kendi sistemleri bu şekilde ispat edilmiş oldu.

Önceden kurgulanmış bir şey, TFF'den sızdırılıyor. Kırpılıyor. Bize haksızlık yapıldığında çoğu zaman konuşmadık. İletişimciler, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin açıklamalarını incelesin. Kim ne kadar pozitif, kim ne kadar açıklama yapmış! Hepsi konuşulsun. Kim bu işi geriyor, manipüle ediyor... Açıklanması lazım! Medya yöneticisi baskısıyla kimin görevine son verilmiş?

"Herkesin telefonu, banka hesapları ve mesajları incelensin"

"Herkesin telefonu, banka hesapları ve mesajları incelensin. TFF'ye müracaat ettik. Hakemler, TFF üstünde çok ciddi baskı uygulanıyor. TFF bu konuda dik duramıyor. Bugünkü hareketleri takdire şayan. VAR kayıtlarının hepsi yayınlansın, sadece çağırıldığında değil.

Gerçekten kayrılarak, 90+'larda 8-10 puan alan bir takım var. Her hatadan sonra mağdur gibi açıklamalar yapılıyor. İnsan kendine dair bir hata yapılıyorsa öz eleştiri yapar."

"Birine bir şey olacaksa şampiyonluğun önemi yok"

"Hiçbir şey kimsenin tırnağının kanamasından değerli değil. Birine bir şey olacaksa şampiyonluğun önemi yok. Kim şampiyon olacaksa olsun."

"Bırakın futbolu, dışarıda bile yere düşmüş insana vurulmaması gerekiyor"

"Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşannanlar, çok boyutlu bir olay. Taraftarın sahaya girmemesi gerekiyor. Maç içerisindeki olaylar var. Suların atılması. Başka maçlarda da oldu. Birçok statta oldu. Sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken bırakın futbolu, dışarıda bile yere düşmüş insana vurulmaması gerekiyor. Etkisiz hale getirilmişken üstüne atlanması, tekme atılması da yanlıştır."

"Bu olaya karışan herkes PFDK'ya sevk edilmeli"

"PFDK sevklerinde sürekli oyuncu sayısının azaltılacağı söyleniyor. Olaya karışan insanları sevk edersiniz, ayıklama yaparak sevk edemezsiniz. Kim kavgaya karıştıysa sevk edilmeli. Yerdeki insanlara vuran, koşan insanlara döner tekme atanlar... Sevklerin iki günde yapılması gerekirken baskı yüzünden bunlar oluyor. Neyse adil olan o olsun. Hukuki olan şey; müfettişlerin bu olaya karışan herkesi PFDK'ya sevk etmesidir. Duyduğumuz şu; sayı gitgide azaltılıyor. Önce 4'e düşürülmüş, şimdi de 3'e düşürülmeye çalışılıyormuş"

"Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmüyorum"

"Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmüyorum. Tabii ki kendi kararları."

"Birçok oyuncumuza talip var"

"Sezon sonunda taliplisi olan birçok oyuncumuz var. Hakim Ziyech de bunlardan birisi. Oyuncu transferi organizasyon işi. Scout ekibi liste oluştuyor ve hocamız o liste içinden seçim yapıyor. Yönetici olarak bizim vazifemiz seçilen oyuncu doğru fiyata getirebilmek. Seferovic herkesin beğendiği bir oyuncuydu ama uymadı bize. Biz de onu 1 milyon Euro gibi bir maliyetle geri ödedik. Angelino da olmadı ve 750 bin euro ödedik çıktık. Ziyech de dahil birçok oyuncumuzun taliplisi var. İnşallah kazandırarak gidecekler."