Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.04.2024 00:00 Güncelleme: 16.04.2024 11:09

Halevi: Bu kadar füze ve İHA'nın İsrail topraklarına fırlatılması tepkiyle karşılanacak

Jerusalem, 15 Nisan (Hibya) - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ileriye baktıklarını, adımları değerlendirdiklerini ve bu kadar füzenin, İHA'nın İsrail topraklarına fırlatılmasının tepkiyle karşılanacağını açıkladı.
Halevi: Bu kadar füze ve İHA'nın İsrail topraklarına fırlatılması tepkiyle karşılanacak

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, üs komutanı Yarbay Yotam Sigler ile birlikte Nabatim üssünü ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genelkurmay Başkanı, 140. Filoyu gezerek, "Demir Kalkan" Harekatı kapsamında İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının engellenmesinde ve durdurulmasında görev alan hava ekipleri ve filodaki komutanlarla sohbet etti.

İran'ın İsrail'in stratejik yeteneklerine zarar vermek istediğini ama bunun olmadığını belirten Halevi "Biz 'Demir Kalkan' operasyonu için hazırlandık, bu hazırlık İran'ı sizin çok iyi ifade ettiğiniz gibi bir hava üstünlüğü ile karşılaştırdı." dedi.

Halevi, İsrail'in çok güçlü olduğunu ve tek başına başa çıkabileceğini bildiklerini söyledi.

İran'ın çok güçlü bir uluslararası kapasiteyle karşılaştığını aktaran Halevi, ileriye baktıklarını, adımları değerlendirdiklerini ve bu kadar füzenin, İHA'nın İsrail topraklarına fırlatılmasının tepkiyle karşılanacağını açıkladı.