Spor 14.11.2017 07:59

Haftanın kapanışını Panthers yaptı

NFL'in 10. hafta kapanış maçında Carolina Panthers, sahasında konuk ettiği Miami Dolphins'i 45-21 mağlup ederek Ulusal Futbol Konferansı'nda 5. sıraya yükseldi.
Haftanın kapanışını Panthers yaptı

İlk 15 dakikada herhangi bir etkili hücum organizasyonu olmazken, Graham Gano'nun çeyreğin bitimine 1.50 dakika kala bulduğu alan golüyle Carolina Panthers, ikinci çeyreğe 3-0 önde girdi. Mavi Siyahlılar, karşılaşmanın ilk touchdown sayısını Christian McCaffrey ile buldu. Çaylak running backin 4 yarda koşu oyunu sonunda bitiş alanına vardı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Panthers, farkı çift hanelere çıkardı.(6.59) Buna karşılık Miami Dolphins, Jay Cutler'ın kurduğu kısa pas oyununda tight end Julius Thomas, toplam 2 yardanın geçilmesi sonunda bitiş alanına vardı. Touchdown sonrası Cody Parkey ile ekstra golü sayıya çeviren Florida ekibi, farkı yeniden 3 sayıya indirdi. (2.12) Savunmada da etkili olan Panthers'ta yıldız Lineback Luke Kuechly, çeyreğin bitimine 41 saniye kala, Jay Cutler'ın kendi yarı sahasının 25 yarda çizgisinden attığı pası yakaladı ve interception sonrası hücum hakkını takımına kazandırdı. Son 19 saniyeye girilirken tight end Ed Dickson, yıldız oyun kurucu Cam Newton'ın 7 yarda uzaklıktan attığı pası bitiş alanında yakaladı. Ekstra sayı hakkını da gole çeviren Carolina Panthers, soyunma odasına 17-7'lik üstünlükle gitti. 

Mavi Siyahlılar, ikinci yarının ilk hücum serisini touchdown ile sonlandırdı. Toplam 28 yardanın aşıldığı hücumda Cam Newton'ın kısa mesafeden pasını yakalayan wide receiver Devin Funchess, bitiş alanına vararak takımına 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra sayı hakkının gol olmasıyla Panthers, aradaki farkı 17 sayıya çıkardı.(11.50)  Akabindeki Miami hücumlarına karşı iyi bir savunma ortaya koyan Carolina, bir diğer running backi Cameron Artis-Payne'in 12 yarda koşu oyunundan bir touchdown sayısına daha imza attı. Ekstra sayı hakkının da gol olmasıyla maçtaki skor 31-7 oldu.(7.15) Miami Dolphins, maçtaki en uzun mesafeli touchdown sayısını, running back Kenyan Drake'in 66 yarda koşusu sonunda gerçekleştirdi. Ekstra golün de sayı olmasıyla Florida ekibi, skoru 31-14'e getirdi.(5.47) Ancak Carolina Panthers, bu sayıya kısa sürede cevap verdi. Toplam 5 hücum sonunda Christian McCaffrey, Cam Newton'ın 2 yarda uzaklıktan attığı pası bitiş alanında yakaladı.(3.07) Ekstra golün sayı olmasıyla farkı yeniden 24 sayıya çıkaran Mavi Siyahlılar, son 15 dakikaya 38-14 önde girdi. 

Panthers, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdown ile sonlandırdı. Bitiş alanına 32 yarda uzaklıktan gerçekleşen pas oyununda, Cam Newton-Devin Funchess işbirliği sonucu bir touchdown sayısı daha buldu. Graham Gano'nun ekstra sayıyı gole çevirmesiyle Mavi Siyahlılar, farkı 31 sayıya çıkardı.(8.20) Miami Dolphins, maçın bitimine 4.05 dakika kala, yıldız wide receiver Jarvis Landry'nin 9 yarda pas oyunundan bulduğu touchdown sayısı ve akabindeki ekstra gol ile farkı 24 sayıya düşürse de, Carolina Panthers sahadan 45-21 galip ayrıldı. 

Bertan ERMAN