Spor 22.10.2017 23:01

Green Bay Packers evinde kayıp

NFL'in 7. haftasında New Orleans Saints, deplasmanda Green Bay Packers'ı 26-17 mağlup ederek arka arkaya 4. galibiyetini aldı.
Green Bay Packers evinde kayıp

Green Bay Packers, maçın ilk 2 dakikası geride kalırken, running back Aaron Jones'un 46 yarda koşu oyunuyla touchdown sayısı buldu. Ekstra golün de sayı olmasıyla Peynir Kafalılar, birinci çeyreği 7-0 önde tamamladı. İlk 2 hücum serisi oyun kurucu Drew Brees'in interception paslarıyla sonlanan New Orleans Saints'in ilk sayıları, ikinci çeyreğin başlarında geldi. Louisiana ekibinin önceki çeyrekten kalan hücum serisi, running back Mark Ingram'ın 12 yardalık touchdown koşusuyla son buldu. Ekstra golü de sayıya çeviren Saints, skorda dengeyi sağladı.(12.31) Buna karşılık Packers, maçtaki eşitliği 4 dakika içinde bozdu. Oyun kurucu Brett Hundley'in 14 yarda koşu oyunuyla bir touchdown daha buldu.(8.37) Ekstra sayıyı da gole çeviren Peynir Kafalılar, devre arasına 14-7'lik üstünlükle girdi. 

New Orleans Saints, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini touchdown sayısıyla tamamladı. Drew Brees'in 22 yarda uzaklıktan attığı pası endzone bölgesinde tutan wide receiver Brandon Coleman'ın, takımına 6 sayı kazandırmasına karşın ekstra sayıyı gole çeviremeyen Saints, maçta ikinci kez eşitliği sağlayamadı.(11.24)  Fakat Louisiana ekibi, etkili bir savunmayla rakibine bu çeyrekte sayı şansı tanımadı. Saints, çeyreğin bitimine 4.08 dk kala Wil Lutz ile bir alan golü buldu ve son 15 dakikaya 16-14 önde girdi. Green Bay Packers, önceki çeyrekten kalan hücum serisini Mason Crosby'nin alan golüyle sonlandırdı ve 17-16 öne geçti. (14.50) 

Ancak Packers'ın üstünlüğü 5 dakikadan az bir süre devam etti. New Orleans Saints, Wil Lutz ile bir alan golü daha buldu ve 19-17'lik skorla yeniden öne geçti.(10.21) Akabindeki Green Bay Packers hücumuna karşı etkili bir savunma yapan Saints, Drew Brees'in 1 yardadan daha kısa bir mesafeden yaptığı koşu oyununda touchdown sayısı buldu. Lutz ile ekstra sayıyı gole çeviren Louisiana ekibi, farkı 9 sayıya çıkardı.(4.55) kalan sürede herhangi bir sayı olmayınca New Orleans Saints, mücadeleyi 26-17 kazandı. 

Bertan ERMAN