Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.04.2024 11:00 Güncelleme: 14.04.2024 11:03

Göbeklitepe, bayram tatili boyunca 55 bin 573 ziyaretçiyi ağırladı

Şanlıurfa, 13 Nisan (Hibya) - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe'ye Ramazan Bayramı tatili boyunca 55 bin 573 turistin ziyaret ettiğini açıkladı.
Göbeklitepe, bayram tatili boyunca 55 bin 573 ziyaretçiyi ağırladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Göbeklitepe'yi, bayram tatili boyunca toplam 55 bin 573 turistin ziyaret ettiğini bildirdi.

Vali Şıldak, Göbeklitepe ören yerinde verilen hizmetleri yerinde incelerken yaptığı açıklamada; 2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesinden itibaren kazı çalışmalarının gün ışığına çıkarılması ve karşılama ünitelerinin hizmete girmesiyle Göbeklitepe’nin özellikle 2024 yılında ziyaretçi sayısı bakımından patlama yaşadığını kaydetti. 

 Vali Şıldak, “Turizmde beklentimiz bir hayli yüksek. Şanlıurfa, başta Göbeklitepe ve ondan da önce inanç turizminin kalbi sayılan Balıklıgöl ve çevresi, Harran’daki eserler, Halfeti ve tabi ki müzelerimizin varlığıyla çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip. Bu sene de ilimiz dokuz günlük bayram tatili süresince adeta turist akınına uğradı. Diyebilirim ki dokuz günün sonunda biz Göbeklitepe’de 60 binin üzerinde bir ziyaretçiyi görmüş olacağız. Dün de rekor seviyede bir rakam yakalandı. 14 bine yakın ziyaretçi sadece Göbeklitepe’yi ziyaret etti. Bu Şanlıurfa için yeni sektörün gelişim rotasının Turizm ve Kültür olduğunu bize bir kez daha gösteriyor." dedi. 

Göbeklitepe incelemelerinin ardından yerli ve yabancı turistlerin bir diğer uğrak adresi olan Balıklıgöl’e giden Vali Şıldak, bölgeyi gezen turistlerle de sohbet etti.