Magazin Kaynak: SEMA SEZEN 01.09.2024 07:26

Funda Arar: Arabesk seviyorum

Türk pop müziğin güçlü sesi Funda Arar geçtiğimiz gün Bebek'te mekan çıkışı görüntülendi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arar, "Yeni albümle ve yakın zamanda çıkaracağımız tekliyle alakalı çalışmalarımız devam ediyor.
Funda Arar: Arabesk seviyorum

Bir yandan da 19 Eylül'deki Harbiye konseri için toplantı yaptık" dedi. Yeni sahne konsepti 'Funda Arar İle Arabesk Geceleri' hakkında konuşan Arar, "Daha önce Arabesk albümü yapmıştım ve sahnelerimde de arabesk şarkılara yer veriyorum. Ben arabeski seviyorum. Dinleyicilerim de bu konsepti sevdi. Arabesk albümümün konserlerini yapamamıştım, kısmet bu zamanaymış. Bu konseptin ilk konserini Bodrum Antik Tiyatro'da verdim ve çok ilgi gördü. Seri şekilde devam edecek." dedi.


 "ROMANTİK VE DUYGUSAL BİR ÜLKEYİZ" 

 "Konsepte yer alan şarkıları nasıl belirlediniz?" sorusuna Arar, "Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur gibi isimlerin şarkıları da var. Benim şarkılarım, Sezen Aksu ve Kayahan şarkıları da arabesk tarzda düzenlemeleriyle var. Konserlerde seyirciler de bu şarkılara çok severek eşlik ediyor. Romantik ve duygusal bir ülke olduğumuz için hepimiz seviyoruz diye düşünüyorum. Yeni nesil şarkılarda da, sözlere ve melodik yapılara baktığımızda, arabesk etkisi fark ediliyor. Benim son yaptığım şarkılarda da bu var." diye cevap verdi. 

 "YENİLENMEK ÖNEMLİ!" 

 "Her yıl farklı konseptlerde çalışmalar yapıyor, konserler veriyorsunuz. Yeniye ayak uyduruyorsunuz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?" sorusuna başarılı sanatçı, "Yeni tarzda birçok şarkı yaptım ve hepsi çok sevildi. Arada bir yenilenmek lazım. Yeni akımları takip ederek, bunu kendi tarzımda yorumlamak hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar halk müziğinden arabeske her tarzda şarkılar söyledim. Birbirinden farklı tarzlarda eserler seslendirmeyi seviyorum. Bu tarz çalışmaların yorumculuğu geliştirdiğine inanıyorum." diyerek yanıtladı.