Seyahat - Turizm Kaynak: Musa ALİOĞLU 25.03.2024 13:01

Four Points by Sheraton'dan Orman Haftası'na özel mesaj

21-26 Mart Orman Haftası, doğayı koruma ve sürdürülebilir bir dünya bilincini yaymak için çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre, Türkiye'deki toplam orman alanı, 23 milyon 245 bin hektar. Bu alanların yaklaşık 500 bin hektarı İzmir'de bulunuyor. Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul, Orman Haftası için yayımladığı bir mesajla sürdürülebilir dünyanın önemini vurgularken, beş yıl önce bu gün için özel oluşturdukları Hatıra Ormanı, İzmir'e oksijen olmaya devam ediyor.
Four Points by Sheraton'dan  Orman Haftası'na özel mesaj

Dünyanın en büyük uluslararası otel zinciri Marriott’un markalarından biri olan, Er Yatırım bünyesindeki Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak bilinciyle hareket eden bir kuruluş olarak 21-26 Mart Orman Haftası için bir mesaj yayımladı. Orman Haftası için beş yıl önce Ege Orman Vakfı desteğiyle, 10 bin fidanlık Hatıra Ormanı da oluşturan oteller, sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına devam ediyor.

 

En büyük servetimiz ormanlar 

 

Türkiye tarihiyle olduğu kadar doğasıyla da ilgi uyandıran ülkelerin başında geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye 23 milyon 245 bin hektar ormanlık alana sahip. Yani Türkiye'nin 78 milyon hektarlık yüz ölçümünün yüzde 29,8'i ormanlardan oluşuyor. Bu alanların 478 bin 547 hektarı, İzmir’de bulunuyor. Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul Orman Haftası için bir mesaj yayımlayarak, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için en büyük servet olan ormanlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Four Points by Sheraton olarak, çevre ve ekolojiye verdiğimiz büyük önemi sürdürülebilirlik politikalarımızla vurgularken, Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul olarak Ege Orman Vakfı desteğiyle Manisa Yunt Dağı'nda 10 bin fidanlık ormanımızla doğamıza destek olmaktan gurur duyuyoruz. Orman Haftası'nda, ekosistemi dengeleyerek su kaynaklarını koruyan ve iklim değişikliğiyle mücadelede kritik bir rol oynayan ormanlarımıza olan desteklerimizi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz!”

 

Sürdürülebilir Turizm Belgesi

 

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından, Türkiye çapında turizm sektörü tarafından uygulanan Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na sahip olan otellerin, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi olan LEED Sertifikası da bulunuyor. Oteller, aynı zamanda Turizm Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda çevreye duyarlı konaklama tesisleri için düzenlendiği ve kalite etiketi anlamına gelen Yeşil Yıldız Belgeli oteller projesini tamamlama aşamasındalar.