Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.04.2024 10:00 Güncelleme: 21.04.2024 11:21

FBI şefi Çinli hackerların kritik ABD altyapısına sızdığını söyledi

FBI direktörü Christopher Wray, Çin hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının ABD'nin kritik altyapısına sızdıklarını ve "yıkıcı bir darbe indirmek için doğru anı beklediklerini" ileri sürdü.
FBI şefi Çinli hackerların kritik ABD altyapısına sızdığını söyledi

Wray, perşembe günü Nashville, Tennessee'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Volt Typhoon olarak bilinen Çin'in devam eden hackleme kampanyasının telekomünikasyon, enerji, su ve diğer kritik sektörlerdeki çok sayıda Amerikan şirketine başarıyla erişim sağladığını ve 23 boru hattı operatörünün hedef alındığını söyledi.

Modern çatışmalar ve ortaya çıkan tehditler üzerine 2024 Vanderbilt zirvesinde Wray, Çin'in "kendi seçtiği bir zamanda kritik altyapımıza fiziksel olarak zarar verme yeteneğini" geliştirdiğini söyleyerek "Planı, paniği tetiklemeye çalışmak için sivil altyapıya hafif darbeler indirmek." diye konuştu.

Bu haftanın başlarında Çin Dışişleri Bakanlığı (MFA) sözcüsü, Volt Typhoon'un aslında Çin hükümetiyle hiçbir ilgisi olmadığını ancak bir fidye yazılımı grubunun parçası olduğunu söyledi.

Çin'in Washington Büyükelçiliği yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün yorumuna atıfta bulunarak şunları söyledi: "ABD'de bazıları siber saldırıların kaynağını takip etmeyi Çin'i vurmak ve suçlamak için bir araç olarak kullanmakta, ABD'nin mağdur olduğunu iddia etmekte ve siber güvenlik konularını siyasileştirmektedir."