Sağlık Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.05.2024 11:01 Güncelleme: 23.05.2024 13:57

Evde Bakım Hizmetleri Birimi, 5 bin hastaya sağlık hizmeti veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yatağa bağımlı 5 bin hastayı evinde düzenli olarak ziyaret ederek sağlık hizmeti veriyor.
Evde Bakım Hizmetleri Birimi, 5 bin hastaya sağlık hizmeti veriyor

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi olma özelliğini taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, sağlık hizmetlerini hastaların evlerine kadar ulaştırıyor.

2021 yılının aralık ayında kurulan Evde Bakım Hizmetleri Birimi, kent genelinde yatağa bağımlı olduğu için sağlık kuruluşlarına gidemeyen hastalara elini uzatıyor. 8’i doktor olmak üzere 50 personel ile çalışan birim; tedavi takibi, tahlillerin yapılması, ilaç ve malzeme raporlarının yenilenmesi, yara bakımı, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin hastaların evinde uygulanmasını sağlıyor.

Hasta ve hasta yakınlarına sosyal ve psikolojik destek hizmeti de veren Evde Bakım Hizmetleri Birimi, poliklinik muayene ihtiyacı olan hastaların hastaneye naklini de gerçekleştiriyor. Bugüne dek 10 binin üzerinde hastaya şifa olan birim, sadece bu yıl yaklaşık 5 bin hastayı evinde düzenli olarak ziyaret etti. Ekipler, günde 50’nin üzerine hastayla temasa geçerek gerekli sağlık hizmetini sağlıyor.

Hizmet ağını İzmir’in tüm ilçelerine yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi, kent merkezinin yanı sıra Kemalpaşa, Bayraklı, Ödemiş, Tire ve Karaburun’da da hizmet veriyor.