Spor 21.05.2017 23:23

Euroleague'de şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
Euroleague'de şampiyon Fenerbahçe

THY Euroleague Final maçında Fenerbahçe, Olympiacos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazandı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Olympiacos, Spanoulis ve Birch'ün sayılarıyla oyunda kalmaya çalışsa da Sarı Lacivertliler, Nikola Kalinic'in hücumdaki etkili oyunuyla ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Yunanistan temsilcisi, farkı 4 sayıya kadar indirdi. Buna karşılık Fenerbahçe, Bogdan Bogdanovic'in bulduğu sayılarla yeniden toparlandı. İkinci çeyreğin sonunda Olympiacos, Khem Birch'ün son saniye basketiyle farkı 5 sayıya düşürürken, devre arasına Fenerbahçe 39-34 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe, farkı açmaya başladı. Luigi Datome'nin de devreye girmesiyle farkı 10 sayının üzerine çıkaran Sarı Lacivertiler, son çeyreğe 60-48 önde girdi.

Maçın son 10 dakikalık bölümünün ilk 5 dakikası içinde 13-6'lık bir seriyle başlayan temsilcimiz, farkı 19 sayıya çıkardı. Olympiacos elinden geleni yapsa da Fenerbahçe karşılaşmayı 80-64 kazandı. 

Euroleague'i kazanan ilk Türk takımı olan Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic ve Nikola Kalinic, 17'şer sayıyla şampiyonlukta en etkili isim oldular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, THY Avrupa Ligi Şampiyonu olması dolayısıyla Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a bir telgraf göndererek, tebriklerini iletti.