Güncel - Yaşam Kaynak: Ahmet Münir EREN 26.05.2024 10:01 Güncelleme: 22.05.2024 15:45

Eskişehir'de Kadın Hakları Projesi eğitimlerinin kapanış töreni yapıldı

Fransa Büyükelçiliği'nin proje çağrısı ile bir araya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği'nin (MUDEM) Kadın Hakları Projesi eğitimlerinin kapanış töreni yapıldı.
Eskişehir'de Kadın Hakları Projesi eğitimlerinin kapanış töreni yapıldı

2021 yılında başlayan ve bugüne kadar yüzlerce kadına eğitim verilmesini sağlayan iş birliği projesi ile MUDEM ve Kadın Danışma Merkezi, üçüncü kez hibe almaya hak kazanmıştı. Bu kapsamda grup eğitimleri Eskişehir Büyükşehir Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde yapıldı.

3 Faz eğitimlerinin ardından bir otelde kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Eğitimlerin kapanış toplantısına Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, MUDEM Genel Koordinatörü İlker Güney ve proje yetkilileri katıldı.

Kadın Hakları Projesi kapsamında, 399 Türk ve mülteci kadına, 133 Türk ve mülteci erkeğe 5 hafta boyunca eğitim verilirken, 132 çocuğa da oyun evi hizmeti sunuldu.

Eğitimlerde kadınlara cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının korunması, kadın sağlığı sorunları, beslenme ve hijyen konuları anlatılarak kadınların sosyal uyumunun desteklenmesi ve öz bakım ürünlerine ulaşması sağlandı.

Kapanış töreninde konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, proje sayesinde hem kadınların hem de erkeklerin bilgilendirildiğini belirterek, “Bu projeyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik ilk defa erkeklere de kadın sağlığı hakkında bilgi verilmesi oldu. Sadece kadınlar değil eşleri de bu eğitimlerden yararlandırarak kadın sağlığına dikkat çektik.” dedi.