Eskişehir Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.01.2024 16:00 Güncelleme: 29.01.2024 16:02

Eskişehir'de çocuklara acil durum farkındalığı eğitimi verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen Acil Durumlar Farkındalık Atölyesi'nde çocuklara bilgiler verildi.
Eskişehir'de çocuklara acil durum farkındalığı eğitimi verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, yarıyıl tatil döneminde “Drama Atölyesi, P4C Atölyesi, Matematik Atölyesi, Resim Atölyesi, Ritim Atölyesi, Acil Durum Farkındalık Atölyesi” gibi çok sayıda atölye ile çocukları buluştuyor.

Etkinlikler kapsamında 8-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen “Acil Durum Farkındalık Atölyesi” ile çocuklara hayat kurtaracak bilgiler aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleşen atölyenin ilk aşamasında Çocuk Hakları Birimi’nde Afet İşleri Dairesi Başkanlığı eğitmen personeli tarafından deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınacak bireysel önlemler hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra çocuklara deprem çantasında olması gereken malzemelerin iş birlikçi öğrenilmesini hedefleyen deprem çantası oyunu grup çalışması ile gerçekleştirildi.

Atölye sonunda her evde  bir acil durum çantası bulunmasını amaçlayan Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her çocuğa acil durum çantası hediye edildi. Atölyenin ikinci aşamasında ise çocuklar Afet Koordinasyon Merkezi (AFKOM), 112 Acil Çağrı Merkezi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AFKOM) yetkililerden afet ve acil durumlara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında; 112 Acil Çağrı Merkezi’nde acil durumların nasıl bildirilmesi gerektiği ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda yangın, deprem, sel gibi afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.