Güncel - Yaşam Kaynak: Tarık DURMAZ 15.06.2024 10:52

En büyük sektör buluşması için ücretsiz kayıt başladı

Avrasya Bölgesi'nin en büyük geniş format baskı ve endüstriyel reklam fuarı FESPA Eurasia için ücretsiz ziyaretçi kaydı başladı. 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan FESPA Eurasia, 'Dönüşümü Hızlandırın' sloganıyla 80'e yakın ülkeden sektör temsilcisini İstanbul'da buluşturacak.
En büyük sektör buluşması için ücretsiz kayıt başladı

Avrasya Bölgesi’nin en büyük endüstriyel reklam ve baskı fuarı FESPA Eurasiaiçin ücretsiz online ziyaretçi kaydı başladı. Bu yıl sektörden gelen yoğun talep üzerine, Eylül ayına alınan FESPA Eurasia, stratejik tarih değişikliği hamlesi ile fuar alanı satışlarında büyük aşama kaydetti. Bu yıl 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan FESPA Eurasia, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 11’inci kez düzenlenerek ‘Dönüşümü Hızlandırın’ sloganıyla bölgeyi Türkiye’de buluşturacak. FESPA Eurasia, sektöre tüm yıl için 1.1 Milyar Euro’luk ticaret hacmi katacak. 500’den fazla marka ve 12 bini aşkın ziyaretçiyle bu yıl da rekorunu yenileyecek. 

 

FESPA Eurasia, 2023 yılında 78 ülkeden uluslararası sektör profesyonellerini çekerek yerli üreticilere yeni pazarlara açılma fırsatı sunmuştu. 2023 yılını 11 binin üzerinde tekil ziyaretçi sayısıyla tarihi bir rekora ulaşarak tamamlayan FESPA Eurasia, bu yıl da rekor tazeleyecek.

 

Ziyaretçilerin yüzde 68’i satın alım yapıyor!

 

FESPA Eurasia’da her geçen yıl satın alım odaklı nitelikli ziyaretçi kitlesi de artıyor. Fuarı ziyaret eden profesyonellerin %83’ü karar verme yetkisine sahipken yine ziyaretçilerin yüzde 68’i fuar sırasında ya da sonrasında satın alım yaptıklarını söylüyor.

 

Başta Çin, Rusya, Bulgaristan, İran, Almanya, İtalya olmak üzere 78 ülkeden sektör profesyonellerinin katıldığı FESPA Eurasia’da ziyaretçiler, en çok yeni ekipmanlar satın almak, pazar hakkında bilgi sahibi olmak ve üretici/tedarikçilerle buluşmak istiyor. 

 

Yine kendi rekorunu kıracak

 

ARED Başkanı Şahin Acar, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) ve global baskı federasyonu FESPA işbirliğiyle düzenlenen fuarın sektörü bir kez daha büyütmek üzere düzenleneceğini belirterek şöyle konuştu: “FESPA Eurasia, endüstriyel reklam ve baskı sektörünün her yıl gelişimine katkı sağlayarak, toplam 9 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan sektörü daha da ileri taşıyor. Sadece Türkiye'den değil, Avrasya Bölgesi'nden uluslararası ziyaretçilerin yatırım planlarını belirleyen bir etkinlik olarak kabul edilen FESPA Eurasia’da bu yılı da rekorla tamamlamayı hedefliyoruz. Katılımcılar ve sektör temsilcileri yılın en hareketli dönemi olan son çeyreğinde yeni pazarlar keşfederek ihracat bağlantıları yapma fırsatı bulacaklar.”

 

Ücretsiz ziyaretçi kaydı başladı

 

FESPA Eurasia, bu yıl da geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı, display ve endüstriyel reklama yönelik ürünleri tek bir çatı altında toplayarak yeni iş fikirleri sunacak. Yoğun ilgi nedeniyle fuarda sıra beklemeden, kolayca giriş yapabilmek için ziyaretçi kaydı da açıldı.