Spor 03.04.2016 17:01

Efsane futbolcu hayata veda etti

İtalya Milli Takımı ve AC Milan'ın efsanevi futbolcusu ve teknik direktörü Cesare Maldini 84 yaşında hayatını kaybetti. YENİBİRLİK - Maldini ailesi İtalyan futbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan, futbolu bıraktıktan sonra AC Milan ve İtalya Milli Takımı teknik…
Efsane futbolcu hayata veda etti

İtalya Milli Takımı ve AC Milan'ın efsanevi futbolcusu ve teknik direktörü Cesare Maldini 84 yaşında hayatını kaybetti.

YENİBİRLİK - Maldini ailesi İtalyan futbolunun unutulmaz isimleri arasında yer alan, futbolu bıraktıktan sonra AC Milan ve İtalya Milli Takımı teknik direktörlüğü de yapan 84 yaşındaki Cesare Maldini'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Maldini 1954-1966 yılında arasında Milan forması giymişti. Cesare'nin oğlu Paolo Maldini de babasının izinden giderek altyapısından yetiştiği Milan'da profesyonel kariyerini 25 yıl sürdürmüştü.

CESARE MALDİNİ KİMDİR

1963 yılında Milan ile Benfica'yı 2-1'lik skorla mağlup ederek Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Cesare Maldini, bunu başaran ilk İtalyan olmuştu. Maldini bu başarısının yanında Milan ile Serie A'da da 4 kez şampiyonluk kupasına ulaşmıştı.Torino formasıyla oyunculuk kariyerine nokta koyan Cesare Maldini, 1970'li yılların başında Milan'ı çalıştırmıştı. Teknik direktörlük kariyerinde de başarılı olan Maldini, İtalya U21 Milli Takımı ile 3 kez üst üste Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Bu başarısının ardından Maldini 1996-1998 yıllarında arasında İtalya A Milli Takımı'nı çalıştırdı. 1996 yılında Arrigo Sacchi yerine İtalya Milli Takımı'nın başına geçen Maldini, 1998 Dünya Kupası'nda ülkesini çeyrek finale çıkarmış; ancak şampiyon Fransa'ya penaltılarla elenmişti.  2001 yılında Milan'da görev yapan Maldini, Paraguay'ı 2002 Dünya Kupası'na götürmeyi de başardı. Cesare Maldini, uzun yıllar Milan ve İtalya Milli Takımı'nın kaptanlık pazubandını taşımıştı. Maldini yönetimindeki milli takımda İtalya futbolu; Francesco Totti, Gianluigi Buffon ve Fabio Cannavaro gibi sonradan efsaneleşecek isimleri kazandı.