Güncel - Yaşam 07.10.2022 07:00 Güncelleme: 07.10.2022 09:40

Dünyadaki dini liderlere "İslam'a çağrı" mektubu: "İSLAM TEK KURTULUŞ"

Yazar ve Eğitmen Hülya Kavuzlu, olumsuzlukların ortadan kaldırılıp, yeryüzünde sevgi ve barışın hakim kılınmasının tek yolunun İslamiyet'e geçilerek sağlanabileceği gerçeği ile dünya din liderlerini "İslamiyet'e Çağrı Mektubu" gönderdi.
Dünyadaki dini liderlere "İslam'a çağrı" mektubu: "İSLAM TEK KURTULUŞ"

Yazar ve Eğitmen Hülya Kavuzlu, olumsuzlukların ortadan kaldırılıp, yeryüzünde sevgi ve barışın hakim kılınmasının tek yolunun İslamiyet’e geçilerek sağlanabileceği gerçeği ile dünya din liderlerini “İslamiyet’e Çağrı Mektubu” gönderdi.

Kavuzlu, “İnsanlık çeşitli inançlarla birbirinden koparılmış, ayrıştırıcı ve ideolojik görüşler ile teklik şuurundan çıkarılmıştır. İnsan, beşeriyet, bireysel ve toplumsal türlü kaotik olaylara maruz olduğu bir ortam içinde yaşatılmaktadır. Bugün savaşlar, açlık, kıtlık, kuraklık, salgın, doğal afetler gibi tüm canlıları etkileyen olaylar cereyan etmekte ve gelecekte bu ayrışmanın çok daha büyük sonuçları olacaktır.” İfadelerini kullanarak, tüm bu olumsuzlukların ortadan kaldırılıp, yeryüzünde sevgi ve barışın hakim kılınmasının tek yolunun İslamiyet’e geçilerek sağlanabileceği gerçeği ile dünya din liderlerini İslamiyet’e Çağrı Mektubu gönderdi. Mektupta, kurtuluşun ancak birlik ve bütünlük içinde İslam olma ile inşaa edileceğini ifade etti.

Din liderlerini İslam’a çağırdı

Kavuzlu’nun, tek tek kaleme alarak gönderdiği mektubu başta Papa Francis olmak üzere tüm Katolik liderler, Ortodoks Başpiskoposlar Fener Rum Patrikhanesi 1. Bartolomeos ve pek çok din liderlerine ulaştırıldı.

BİREYSELDEN TOPLUMSALA İLK ADIM 

Tüm dünya liderlerini de İslam’a davet eden Kavuzlu, mektubunda çağrıda bulunarak, her birinin temsil ettiği toplumları da İslamiyet’e yönlendirmeleri gerekliliğini ifade etti.

İSLAMİYET’E ÇAĞRI MEKTUBU LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Uzun listede, Türkiye’de bulunan Musevi, Hristiyan Din liderleri ile dünya genelindeki din liderleri var.  Katolik Lider Papa Francis, Katolik başpiskoposlar ve piskoposlar, Ortodoks Lider I. Bartholomeos, İsrail Sephardio Hahambaşı Yitzchak Yosef, İsrail Ashkenazi Hahambaşı Davud Lau, İstanbul Ashkenazi Sinagogu Hahambaşı Mendy Chitrik, Sent Antuan Kilisesi Başrahip İlulian Pişta, Türkiye Musevi Hahambaşılığı  Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Ermeniler Patrikliği Patrik II. Sahag Maşalyan, Ermeni Katolik Cemaati Başpsikopos Levon Zekiyan, Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi Patrik, Kudüs Ermeni Patrikhanesi Patrik Nurhan Manukyan, İskenderiye Rum Ortodoks Patrikhanesi Patrik II.Teodoros, Süryani Katolik Patrikliği Patrik Ignatius Joseph III.Yonan, Gürcü Ortodoks Kilisesi Patrik ve Başpiskopos II. İlia, Kıpti ortodoks kilisesi Başpiskopos Anba Damian, Tibet Budist Lideri 14. Dalai Lama, Canterbury Katedrali Başpiskoposu Justin Welby, Rum Ortodoks Başpiskposu Elpidophoros Lambriniadis.                                    

Ayrıca, Kral II Charles da İslam’a davet edilenlerden.

“SENİ DE ÇAĞIRIYORUM”

Kavuzlu’nun Mektubunda, insanların asırlardır ayrıştırıldığına ve bunların daima tüm insanlığa olumsuz sonuçlar getirdiğine, bu kaotik durumun daha da olumsuzlaşacağına yer verilerek, insanlığı ancak sevgi ve barış olan dini olan İslamiyet’in kurtuluşa ulaştıracağı ifade edildi. Mektupta, hitap edilen toplumları birliğe çağırmalarının gerekliliğinden bahsedilmiş ve “Seni de İslam’a çağırıyorum” söylemi ile doğrudan çağrı yapıldı.

ÇAĞRIYA DEVAM EDİLECEK

Din liderlerinden sonra siyasiler, bilim insanları, aktivistler, aydınlar ve toplumlara hitap eden tüm birimlere İslam’a Çağrı Mektubu gönderilmeye devam edileceği belirtildi.