Güzellik 02.02.2018 03:00

"Dünya Estetik Cerrahi Merkezi İstanbul olacak"

Türk estetik sektöründeki başarıyı yurt dışına da taşıyan doktorlarımız arasında olan İbrahim Oskui, "Bundan yıllar önce bizim insanlarımız estetik ameliyatlarını yapmak için yurt dışına giderken bugün biz bunu tersine çevirdik. Kısa bir süre sonra İstanbul, dünya estetik cerrahi merkezi olacaktır" diye konuştu.  
"Dünya Estetik Cerrahi Merkezi İstanbul olacak"

Geliştirdiği "Kapalı Yüz Germe" tekniğiyle acısız, sorunsuz yüz sarkma ve kırışıklarına çare olan Plastik Estetik cerrah Op. Dr. İbrahim Oskui, YeniBirlik'e Türkiye'nin son yıllarda estetik alanında önemli bir yol katettiğini ve bazı estetik ameliyatı yöntemlerini anlattı.

Oskui, "Bugün estetik cerrahi ameliyatlarını sadece Türkiye’deki Türklere değil, dünyaya yapıyoruz. Dünyanın en uzak noktalarında, Türk doktorların başarıları biliniyor. Ve sanırım kısa bir süre sonra İstanbul, dünya estetik cerrahi merkezi olacaktır." dedi.

"Herkesin estetik ameliyat olması şart değildir." diyen Oskui, "İster doğuştan, isterse sonradan oluşan deformasyonlar kişiyi rahatsız ediyorsa, günümüzde bu deformasyonlardan birkaç saat içerisinde, neredeyse ağrısız ve kansız bir şekilde kurtulmak mümkün olabiliyor. Yani hastalar ameliyattan korkmamalılar. Bilgisiyle, becerisiyle, tecrübesiyle kendisini ispat etmiş olan bir hekim arkadaşımıza gittiklerinde bu problemlerinden kısa sürede kurtulacaklar." şeklinde konuştu. Oskui, geliştirdiği "Kapalı Yüz Germe" tekniği hakkında ise şunları kaydetti: "Genç yaşlarda küçük yüz germeler yapabiliyoruz. Benim geliştirdiğim ve yaklaşık iki yıldır uyguladığım "Kapalı Yüz Germe" adlı tekniğim var.

Kulak önünden yaklaşık yarım santimlik bir kesi yapıyoruz. O kesiden yüzün derisini yukarıya doğru kaldırıyoruz. Yüzün çeşitli yerlerinden, kulak önünden bütün yanağı alıp, kulağın önünde topluyoruz. Yarım santimlik kesinin üzerini dikiyoruz. Üzerindeki deri toplanmış olan deri yüze yapıştıktan sonra kolay kolay sarkmıyor. Yaklaşık 1 ay sonra yarım santimlik kesinin izini de bulamazsınız. En az 15 yıllık dayanıklılığı olduğunu öngörüyoruz.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde doktor arkadaşlara da toplantıda anlattım, çok beğeni topladı bu yöntem. Bugüne kadar kimse tarafından yapılmayan, benim özel geliştirdiğim bir ameliyattır.
Ancak bu yöntem çok fazla sarkıklığı olmayan genellikle 40 yaşına kadar olanlarda ve 40 yaş üzerinde çok fazla sarkık yoksa o gruba önerilir. İple asma yöntemiyle karıştırılmamalıdır. Genel anesteziyle yapıyorum kapalı yüz germe yöntemini ama lokal anesteziyle de yapılabilir. Basit ameliyatlardır.
Yaklaşık iki hafta kadardır. Kişi sosyal hayatına 4-5 gün sonra dönebilir. Yüzünde biraz şişlik ve nadiren ufak tefek morluk olabilir. Ayrıca kapalı yüz germe işlemi yapıldıktan sonra hastanın nasolabial kırışıklıklarına da yağ enjesiyonları yapabiliyoruz, kombine yapıldığı zaman sonuç çok daha iyi oluyor.

"HAZIR DOLGULARI NADİREN KULLANIYORUZ"

Öte yandan yüzde ufak tefek ameliyatlar yapıyoruz. Göz kapağı eğer sarkıyorsa, onu kesip alıyoruz. Hazır dolguları nadiren kullanıyoruz. Bu dolguların süreleri geçicidir. O nedenle nadir kullanıyoruz. Ayrıca nadiren de olsa vücut bu dolgulara reaksiyon gösterebiliyor.
Ayrıca o yaşlarda estetik operasyonu farklıdır. Yüz gençleştirme ve yüzü daha dinç daha güzel bir hale getirebiliyoruz. Genç hastalarda daha çok hastanın kendi vücudundan aldığımız yağ hücrelerini, kök hücreden zenginleştirerek kişinin kusurlarını giderebiliyoruz. Bu yöntem ömür boyu kalıcıdır. Yağ enjeksiyonlarında muazzam derecede sonuç alıyoruz. Yağ enjeksiyonu yapıldıktan sonra yüz daha dinç, daha genç görünüyor. Kök hücresi olduğu için uzun yıllar genç görünümü muhafaza edebiliyor. Ancak yağ enjeksiyonundan sonra hasta eğer kilo alırsa yüzü daha çok büyüyor. O nedenle hastalarımıza kilo kontrolünü bırakmamalarını öneriyoruz. Çünkü hasta 10 yıl sonra geliyor ve görüyoruz ki yüzü tombul. Bunun nedeni yağ enjesiyonu değil, hastanın kilo almasından kaynaklanıyordur. Biz yağ enjesiyonu o kişinin o zamanki yüzündeki ihtiyacına göre yapmışızdır. Yıllar önce Türkiye'deki hekim arkadaşlarımızın tecrübesi bu konuda çok azdı. Ancak bugün geldiğimiz nokta muazzam. Yurt dışından da hastalar estetik ve yağ enjeksiyonu için Türkiye'deki doktorlara geliyorlar."