Beyaz Perde Kaynak: Ali Naki Özkan 02.03.2024 19:40

DISNEY'İN EFSANEVİ BİLİMKURGU SERİSİ 'TRON' GERİ DÖNÜYOR!

İlki 1982 yılında sinemaseverlerle buluşan ve 2010 yılında ise devam filmi gelen Disney'in kült bilimkurgu serisi 'TRON', 2025 yılında yepyeni filmiyle beyazperdeye geri dönüyor. Ocak ayında prodüksiyon çalışmalarına başlanan ve Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto'nun başrolünde olduğu 'TRON: Ares'ten ilk görsel yayınlandı.
DISNEY'İN EFSANEVİ BİLİMKURGU SERİSİ 'TRON' GERİ DÖNÜYOR!

Disney’den dün gece beklenmedik büyük bir sürpriz geldi. İlki 1982 yılında vizyona giren ve devam filmi ise 2010 senesinde sinemaseverlerle buluşan çığır açıcı bilimkurgu serisi ‘TRON’un devam filmi ‘TRON: Ares’ten ilk görsel paylaşıldı. Dijital dünyadan gerçek dünyaya tehlikeli bir görevle gönderilen ve insanlığın yapay zeka ile ilk karşılaşmasına işaret eden son derece karmaşık program Ares’i konu alan film, 2025 yılında beyazperdedeki yerini alacak. 

 

Oscar ödüllü Jared Leto’nun başrolünde yer alacağı ve prodüksiyonuna Ocak ayında Vancouver’da başlanan ‘TRON: Ares’in yönetmen koltuğunda Joachim Rønning oturuyor. Rønning, serinin merakla beklenen filmini şu sözlerle özetliyor: “TRON serisinin bir parçası olmaktan ve bu yeni filmi dünyanın her yerindeki hayranlarla buluşturmaktan ötürü heyecan duyuyorum. ‘TRON: Ares’, en ileri tasarım, teknoloji ve hikaye anlatımının mirasına dayanıyor. Artık Grid’e dönmenin tam zamanıymış gibi geliyor.”

 

‘TRON: Legacy’nin devam filmi niteliğindeki yapımda Leto’ya Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan ve Gillian Anderson gibi önemli isimler eşlik ediyor. 

 

Yapımcılığını Sean Bailey, Jeffrey Silver, Justin Springer, Jared Leto, Emma Ludbrook ve Steven Lisberger’ın üstlendiği ‘TRON: Ares’, 2025 yılında sinemaseverlerle buluşacak.