Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.05.2024 12:00 Güncelleme: 25.05.2024 12:54

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrika Günü mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrika Günü mesajı

Bakanlıktan yayımlanan mesajda Afrika Birliği’nin 61. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tüm Afrikalıların Afrika Günü kutlanarak, “Günümüzde stratejik önemi her geçen gün artan, küresel ölçekli birçok meselede uluslararası vicdanın sesi olan Afrika kıtası ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi karşılıklı saygı ve eşitlik ilkeleri temelinde bütüncül, kurumsal ve sistematik bir çerçevede yürütmekteyiz.” ifadesine yer verildi.

Afrika genelinde barış, istikrar ve kalkınmanın kök salmasının, Afrika ülkeleriyle işbirliğinin temel hedefini oluşturduğu belirtilen mesaja şöyle devam edildi:

“Türkiye, Afrika kıtasının adalet ve eşitlik ilkelerinden beslenen sesinin daha gür çıkması için kıtaya ve kıta ülkelerine destek vermeye devam edecektir. 16. yılını idrak ettiğimiz Türkiye-Afrika Stratejik Ortaklığı’nın gelecek vizyonu bağlamında, 2024 yılının sonbahar aylarında düzenlenmesi öngörülen, Türkiye-Afrika Bakanlar Üçüncü Gözden Geçirme Konferansı kıta ile olan işbirliğimizin tüm veçheleriyle ele alınmasına ve daha da derinleştirilmesine katkıda bulunacaktır. Afrika Günü kutlu olsun.”