Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.06.2024 10:00 Güncelleme: 16.06.2024 18:44

DEVA Partili Karal: En buruk bayramlardan birini kutluyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
DEVA Partili Karal: En buruk bayramlardan birini kutluyoruz

DEVA Partili Karal, bayramların sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olduğunu belirterek, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ olan bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlendiğini, birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiğini ifade etti.

Kurban Bayramı’nın yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin yüreklerine dokunanların, çaresizlere çare olanların bayramı olduğunu kaydeden Karal, “Sevinçlerin ve mutlulukların paylaştıkça arttığı, üzüntüler ve acıların da paylaşıldıkça azaldığı bilinciyle yardımlaşma ve dayanışmayı artırarak bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun olarak yaşamamızın önemi çok büyük.” diye konuştu.

Karal, Türkiye’de milyonlarca insanın bayramı buruk karşıladığının altını çizdi. Kurban fiyatlarının son 1 yılda yüzde yüzün üzerinde arttığına dikkat çeken Karal, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla bu yıl vatandaşların büyük bir bölümünün kurban ibadeti yapmalarının çok zor olduğunu belirtti.