Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.06.2024 13:00 Güncelleme: 12.06.2024 14:00

Dervişoğlu: Milyonlarca insanın duyguları İYİ Parti güneşinin altında ortaklaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, "Milyonlarca insanın duyguları, talepleri ve itirazları İYİ Parti güneşinin altında ortaklaştı." dedi.
Dervişoğlu: Milyonlarca insanın duyguları İYİ Parti güneşinin altında ortaklaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, milyonlarca insanın duygularının, talep ve itirazlarının İYİ Parti güneşinin altında ortaklaştığını dile getirerek, “İYİ Parti’nin sevgisi, şanlı tarihimizin altın halkaları sayılan Türk büyüklerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgidir.” dedi.

Dertlerinin yerlilik masalları anlatanlara, toprağı, suyu, ağacı, ormanı savaş ganimeti olarak görenlerle olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Her şeyi bezirgan gözlüğüyle gören, ne vatan toprağına, ne de onun üstünde yaşayan hiçbir canlıya bırakın sevgiyi ve merhameti içten içe derin bir nefret besleyenlerledir. Şehirlerimizi betona boğanlarla o betonları da insanımıza mezar edenlerledir.” diye konuştu.

Dervişoğlu, partisinin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bunların ve manaya geldiğini, bu üçünü birden tek bünyede taşımanın zorluklarını da gayet iyi biliyoruz. Bu zorluğu bilenler olarak Erdoğan’ın şahsım devletine, ucube rejimin doğurduğu sonuçlara, saray medyasınca, sürekli olarak tertiplenen dünya lideri törenlerine devlet adamı tiyatrolarına ve sözde Türkiye milleti yaratma deneylerine karnımız ziyadesiyle toktur.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Dervişoğlu, şunları kaydetti:

“Soho’da dolaştığın kadar bir kere de halkın arasında dolaş. Emeklinin, asgari ücretlinin, diplomalı yoksulun,  ev hanımının çektiği sıkıntıları dinle. Sonra da asgari ücretlere ve emekli maaşlarına zam yapmamayı kendi vicdanına anlat.  Buğday üreticisine, çay üreticisine, hayvan üreticisine hak ettiğini vermemeyi kendi vicdanına anlat.”