Kültür Sanat Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 22.05.2024 11:57 Güncelleme: 22.05.2024 14:54

"Denizin İlkeleri" sergisi Galeri Deniz'de

Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutladığımız 19 Mayıs tarihi bir deniz yolculuğu ile sembolleşmiş ve Ulu Önder'in Samsun'a ayak basması ile kurtuluş mücadelesi başlatılmıştır. "Denizin İlkeleri" sergisi 1 Hazirana kadar sürmekte olup bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarını ve ilkelerimizi deniz temalı sanat eserleri üzerinden hatırlamamızı sağlamaktadır.
"Denizin İlkeleri" sergisi Galeri Deniz'de

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutladığımız 19 Mayıs tarihi bir deniz yolculuğu ile sembolleşmiş ve Ulu Önder’in Samsun’a ayak basması ile kurtuluş mücadelesi başlatılmıştır. “Denizin İlkeleri” sergisi 1 Haziran’a kadar sürmekte olup bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktalarını ve ilkelerimizi deniz temalı sanat eserleri üzerinden hatırlamamızı sağlamaktadır.

Heykeltraş Beste Alperat ve deniz ressamı Mustafa Günen Denizin İlkeleri sergisi, TTLC Group sanat danışmanlığı ve DG Art iş birliği ile, Dr. Gizem Pamukçu küratörlüğünde, kuruluşundan itibaren sanatın farklı dallarını destekleyen DenizBank’ın kültür sanat mekanı Galeri Deniz’de sergilendi. Açılışı özel bir davetle gerçekleşen sergiye iş ve sanat dünyasının Müge Sırmabıyık, Erdem Dereli, Dursun Gündoğdu, Füsun Kuran, Sinan Kura ve Eray Dinç gibi ünlü simaları katıldı.

Beste Alperat kimdir?

 

Heykeltraş Beste Alperat kağıt katlama sanatı krigaminin kırılgan görünümlü zarif formlarını dayanıklı dış mekan heykellerine dönüştürerek kendi imza tarzını oluşturmuştur.
Atatürk Kültür Merkezi'nin ilk kalıcı heykeline imzasını atan sanatçı, 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100. yılı için Londra National History Museum'da eserleriyle unutulmaz bir kutlamanın parçası olmuştur.
Kağıt katlama sanatı öğelerini kullanırken Doğu mistisizmi ve felsefesinin derinliğini de bu dizaynlar üzerinde yoğunlaştırmıştır. Unesco’ya bağlı International Plastic Arts Association Derneği’ne üye olan sanatçının eserleri, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda solo ve karma sergide sanatseverlerle buluşmuştur. Paris, Miami, Cannes, Londra ve New York gibi şehirlerin sanat fuarlarında eserleri sergilenmiştir. Atatürk Kültür Merkezi'nde solo heykel sergisi açan ilk sanatçıdır.

Mustafa Günen kimdir?


Dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Christie’s Londra ve New York’taki merkezlerinde uluslararası düzenlenen müzayedeye kabul edilen ve resmi satılan Türk Ressam Mustafa Günen; denizi, dengeyi, deniz hidrodinamiğini, dalgaların matematiksel dengesini özgür fırça darbeleriyle dünyada en iyi çizen ressamlardan biri olarak biliniyor. Günen’in çalışmaları, dünyanın önemli sanat dergileri ve eleştirmenleri tarafından bu alanda bir “ekol” olarak kabul ediliyor…