Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.03.2024 12:00 Güncelleme: 25.03.2024 16:44

DANET'ten güveçte sucuklu kaşarlı kavurma tarifi

Kurulduğu 1975 yılından bugüne sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET Ramazan ayına enfes tariflerle tat katıyor. DANET'in coğrafi işaretli glütensiz Afyon sucukları ve geleneksel kavurması ile yapılan "Güveçte Sucuklu Kaşarlı Kavurma" tarifi de bunlardan biri…
DANET'ten güveçte sucuklu kaşarlı kavurma tarifi

Kurulduğu 1975 yılından bugüne sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında sofraları sağlıklı, lezzetli, kaliteli et ve et ürünleri ile buluşturan DANET Ramazan ayına enfes tariflerle tat katıyor. DANET’in coğrafi işaretli glütensiz Afyon sucukları ve geleneksel kavurması ile yapılan “Güveçte Sucuklu Kaşarlı Kavurma” tarifi de bunlardan biri…

Et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, ürünlerinin kullanıldığı tarifleriyle Ramazan Ayı’na da lezzet katıyor. Ödüllü DANET ürünlerinden tescilli glütensiz Afyon sucuğu, “Güveçte Sucuklu Kaşarlı Kavurma” tarifiyle doyumsuz ve bereketli….

Güveç lezzeti başkadır

Geleneksel Türk mutfağına özgü pişirme yöntemlerinden biri olan güveç, yemeklere derin ve zengin bir lezzet katar. Toprak kaplar ısıyı eşit yayarak içindeki malzemenin kendi suyunda ve yavaş pişmesini sağlarken, baharatlardan ete kadar tüm malzeme ile bütünleşir, yemeğin aroması güçlenir. Daha da önemlisi güveçte pişirilen yemekler sıcaklığını uzun süre koruduğu için servise idealdir. DANET’in yüksek standartlarda üretilen enfes glütensiz sucuğu kaşarla birleşerek eşsiz bir ana yemek seçeneğine dönüşüyor.

Coğrafi işaretli Afyon Sucuğunun lezzeti

DANET’in tarifte yer alan Afyon Sucuğu ve diğer sucuk ürünleri glütensiz olma özelliğiyle farklılaşıyor. Coğrafi işaretli olarak tescillenen ve Güvenilir Ürün Platformu Feed the Future Ödüllerinde, Coğrafi İşaretli Ürünler kategorisinde birincilik kazanan DANET Afyon sucuğu güveçte zengin malzemelerle birleşiyor, kaşarın lezzetini de içine çekerek şahane bir yemeğe dönüşüyor. İşte bu özel yemeğin tarifi:

Malzemeler:

300 gr. DANET Tescilli Afyon Sucuğu

150gr. kaşar peyniri

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet domates

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı taze kekik

1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Orta boy bir tavada sıvı yağ ve tereyağını eritin. İnce ince doğranmış soğan ve sarımsağı tavaya ekleyin ve kavurun. Ardından doğradığınız domates ve biberleri de tavaya ilave ederek biraz daha kavurmaya devam edin. İri iri doğradığınız 1 paket Danet Tescilli Afyon Sucuğu'nu tavaya atın ve diğer malzemelerle birlikte kavurun. İnce kıyılmış taze kekik ve pul biberi de ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı geniş bir güvece alıp 180 derecede fırında 10 dakika kadar pişirin. Yemek, hafif kızarmaya başladığında üzerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini ekleyin ve peynirler eriyene kadar yemeği tekrar fırına verin. Pişen yemeği maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

DANET ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.danet.com.tr adresi sipariş vermek için https://online.danet.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

#DANET #Kavurma #EtveEtÜrünleri #GüveçteSucukluKaşarlıKavurma #YemekTarifi #Şarküteri

DANET Sosyal Medya Hesapları:

www.facebook.com/DanetLezzeti/

www.instagram.com/danetlezzeti

https://twitter.com/danetlezzeti                                 

https://www.youtube.com/@danetlezzeti