Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.03.2024 20:49 Güncelleme: 26.03.2024 12:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızın her ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Koruması Altındaki Çocuklarla İftar programında konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklarımızın her ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Rahmet, merhamet ve dayanışma ayı ramazanı idrak etmeye çalışıyoruz. Şehit ailelerimizden hekimlerimize iş dünyamızdan Mehmetçiklerimize toplumumuzun her kesimi ile bir araya geldik iftar sevincini paylaştık.

Bugünkü iftarımızı devlet koruması altındaki siz kıymetli çocuklarımızla yapmaktan büyük bir memnuniyet duyurum.

Ülkemizin dört bir yanında çocuk evlerinde ve çocuk sitelerinde devlet korumasında hayata hazırlanan binlerce evladımız bulunuyor. Elbette anne babanın yeri ayrıdır. Her ikisini de kaybetmiş bir büyüğünüz olarak şu yaşta hala özlemlerini duyduğumu itiraf etmek isterim.

Bizim kültürümüzde devlet hem anadır hem de babadır. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz çeşitli sebeplerle anne babasından ayrı düşen çocuklarımızın yegane güvenli limandır.

Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır. Bunun son örneğini 6 Şubat depremlerinde gördük. Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza bakanlığımız vasıtasıyla hemen sahip çıktık. Devlet çocuk evleri ve siteleri ile kalacak yeri olmayan çocuklarımızın bakımını zaten üstleniyor. Bununla birlikte bizim tercihimiz mümkün olduğu durumlarda çocuklarımızın aile fertleri ile hayatlarını sürdürmelerinden yanadır.

Korunmaya muhtaç çocuklarımızla birlikte yaşayan aile bireylerini destekleyerek bunu sağlamaya çalışıyoruz. Çocuğun aile fertleri yanında hayatını sürdürmesinin mümkün olmadığı durumlarda da devlet kurumlarını devreye sokuyoruz. Çok sayıda farklı yaş grubundan çocuğun bir arada kaldığı yurt modeline tamamen son verdik. Bunun yerine her bir evde en fazla 10 çocuğun ikamet ettiği çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modelini getirdik.

Evlatlarımız 115 çocuk evleri sitesinde 7 bin 200 çocuk uzman personel desteği ile hayata hazırlanıyor. Ülke genelindeki bin 185 çocuk evinde ise 5 bin 567 çocuğumuz kalıyor. Toplam 14 bininin üzerinde çocuğumuza ise koruma ve bakım hizmeti veriyoruz.

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık 23 milyonunu oluşturan çocuklarımızın her biri devlet ve onun yöneticileri olarak bizlerin sorumluluğu altındadır.

Doğum öncesinden başlayarak çocuklarımızın sağlığından eğitimine her ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördüğümüz için çocuk sayımızın çokluğuyla övünüyoruz.

Son dönemde ailelerimizin ortalama çocuk sayısı bir hayli düşmüş olsa da inşallah aldığımız tedbirlerle bunu da aşacağız. Gözlerini dünyaya açan her evladımızın her anında yanında olacağımız bir sistem kurduk. Bizim inancımızda insan yaratılmışların en şereflisidir.

Türkiye Cumhuriyeti müşfik şefkatli sosyal devlet özelliği çok güçlü olan bir devlettir. Her birinizi başarılı donanımlı iyi eğitim almış bireyler olarak yetiştirmek görevimizdir. Sizlerden devletinizle birlikte kendinize güvenmenizi özgüven sahibi olmanızı asla karamsarlığa kapılmamanızı özellikle rica ediyorum.

Devletimizin koruması altında olan çocuklarımızın toplumumuzun şefkat kanatları altına alınarak korunması da şart. Aile bireylerinin eksikliğini evlatlarımıza hissettirmeme konusunda milletimizin tüm kesinlerine görev düşüyor.

Hepimiz büyük 85 milyonluk büyük Türkiye ailesinin üyeleriyiz. Bu anlayışla birbirimizi gözettiğimizde sorunların daha da hafifleyeceğine daha sağlıklı huzurlu ve güvenli bir toplum olacağımıza inanıyorum."