Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 24.06.2024 15:00 Güncelleme: 24.06.2024 15:43

CMG'den Çin ve Fransız mutfaklarıyla ilgili program

Çin Medya Grubu (CMG) ve Fransa'nın Beijing Büyükelçiliği'nin ortaklığıyla hazırlanan iki ülkenin yemek kültürleri arasındaki temasların anlatıldığı program bugün düzenlenen törenle tanıtıldı.
CMG'den Çin ve Fransız mutfaklarıyla ilgili program

Çin Medya Grubu (CMG) ve Fransa’nın Beijing Büyükelçiliği’nin ortaklığıyla hazırlanan iki ülkenin yemek kültürleri arasındaki temasların anlatıldığı program bugün düzenlenen törenle tanıtıldı.

Törende, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong ile Fransa’nın Beijing Büyükelçisi Bertrand Lortholary dahil olmak üzere yetkililer konuşma yaptı.

Konuşmasında, son yıllarda iki ülke liderlerinin öncülüğünde Çin ile Fransa arasındaki beşeri ve kültürel temasların sürekli derinleştiğine dikkat çeken CMG Başkanı Shen, hazırlanan programın iki ülkenin âdetlerini yansıtarak iki halk arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.

Fransa’nın Beijing Büyükelçisi Bertrand Lortholary, Fransa ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümü ve Fransa-Çin Kültür Yılı vesilesiyle hazırlanan programda, iki ülke mutfakları ve kültürleri arasındaki temasların anlatılacağını, bu sayede beşeri ve kültürel bağların daha da artacağını kaydetti.

“Pic de la gastronomie” (Gastronomi resmi) adlı 10 bölümlük program, temmuz ayında CMG’ye bağlı CCTV kanallarının yanı sıra, yeni medya platformları ve Fransız medya kuruluşları tarafından yayınlanacak.