Magazin 01.12.2023 01:42 Güncelleme: 30.11.2023 20:44

CAN OFLAZ'DAN 10 ŞARKILIK ALBÜM;

Can Oflaz'ın heyecanla beklenen yeni albümü "YENİDEN", 1 Aralık'ta Sony Music Türkiye etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alıyor. Tekliler halinde, albümün sinyallerini veren sanatçı, şimdi sözü, müziği ve düzenlemesi tamamen kendisine ait olan ilk albümü "YENİDEN" ile hikayeyi tamamlıyor.
CAN OFLAZ'DAN 10 ŞARKILIK ALBÜM;

Albümün isminin 'YENİDEN ' olması, aslında hem Can Oflaz'ın kariyerine bu albüm ile yeniden başlamasını hem de sanatçının kendisini tekrar keşfederek yeni bir yolculuğa çıkmasını vurguluyor. Can Oflaz’ın müzikal kariyerinde önemli bir yere sahip olan bu albüm farklı şehirlerde ve ülkelerde bestelenerek kaydedildi. Bodrum, Roma, Berlin, İstanbul, Marmaris, Londra ve Datça gibi şehirlerden ilham alan albümün yapımı 4 yıl sürmüş olmasına rağmen, Can Oflaz onu hayatının en önemli işi olarak tanımlıyor.

Albüm baştan sona film gibi bir hikaye sunuyor. İlk şarkıda isyan ve kabullenmenin zorluklarıyla başlayan sanatçı, albümün son şarkısı olan 'Gördüm' ile korkularıyla yüzleşiyor ve tüm yaşadığı sıkıntılar ve albümde anlatılmak istenen temas bir sonuca bağlanıyor. İlk albümü 'HAYAL'de sadece akustik gitar kullanılırken, bu albümde birçok farklı

enstrümanın renklerini barındırıyor. İstanbul Strings ile kaydedilen yaylılar,  doğadan ilham alınan farklı sesler kullanılmış. Bu sayede Can Oflaz, 2023 yılında yapılmış en özgün ve farklı kültürel müzikal kimlikleri bir araya getiren bir ses yaratmış. “YENİDEN” albümü, biri İngilizce olmak üzere 10 şarkıdan oluşuyor. “Up In The Sky” şarkısı, Can

Oflaz’ın yakın bir arkadaşına adanan, onun daha iyi bir yerde olduğunu ve hatırasını olumlu duygularla yaşayabileceğimizi anlatıyor. Ayrıca “Yanında” şarkısıyla da, Fikrimin İnce Gülü, Vazgeçtim, Vay gibi yapmış olduğu akustik loop cover’lardaki tadı hatırlatıyor ve tek gitar ve vokalle, sanatçıyı ilk günden beri takip eden dinleyicilerine selam yolluyor.

Albümde yer alan birçok şarkının müzik direktörlüğünü yapan Gürsel Çelik’in yanı sıra Serkan Özyurt, Derin Bayhan, Mert Can Bilgin gibi önemli müzisyenlerin imzası da dikkat çekiyor.

Mix-mastering’ini Özgür Yurtoğlu’nun yaptığı albümde söz ve müzik aşamasındaki prodüktörlüğünden, kayıt, düzenleme, mix mastering süreçlerine kadar pek çok alanda emeği geçen Merve Deniz de önemli bir rol oynuyor albümde. Can Oflaz’ın kendi gerçekliğini ve benliğini her notada, her melodi ve her enstrümanda ifade etmesinden de gücünü alan 10 şarkılık “YENİDEN” albümü, 1 Aralık’ta tüm dijital platformlarda yerini alacak.

Albümün geneli gibi bir aşk hikayesi ve kendini keşfetme hikayesi arasında gidip gelen bu şarkının finali aslında albümde başka bir şarkının başlangıcına bağlanıyor. Albümde Bilmem' açtığınızda bir sonraki gelecek şarkı Gördüm ile albüm tamamlanıyor. Sürecin başından beri albümü bir bütün gibi gören sanatçı, artık hikayenin tamamını dinleyicileri ile paylaşacağı için çok heyecanlı.