Kahramanmaraş 24.10.2023 14:54

​Büyükşehir, Azerbaycan Bulvarı'nda Yenilemelerini Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin en önemli arterlerinden Azerbaycan Bulvarı'nda başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Refüjde peyzaj çalışmaları sürerken caddenin her iki tarafına da yeni yaya yolları kazandırılıyor.
​Büyükşehir, Azerbaycan Bulvarı'nda Yenilemelerini Sürdürüyor

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan turizme tüm alanlarda çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde şehir merkezinde yıkımın en yoğun olduğu cadde ve bulvarda da yenilemelerine devam ediyor. Bu kapsamda, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan Azerbaycan Bulvarı’nda başlatılan çevre düzenleme ve peyzaj uygulamaları büyük bir hızla sürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca arterde refüj düzenleme ve yaya yolu imalatı gerçekleştiriliyor. Refüjde peyzaj çalışmaları sürerken caddenin her iki tarafına da yeni yaya yolları kazandırılıyor. 

Şehrin Ana Güzergâhları Yenileniyor

Fen İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “6 Şubat depremlerinde yıkımın en yoğun olduğu ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığı cadde ve bulvarlarda başlattığımız çevre düzenleme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şehir merkezinin en önemli arterlerinde trafik akışını düzenlemek ve ulaşımda konforu artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Azerbaycan Bulvarı’nda refüj düzenleme ve yaya yolu imalatlarımız devam ediyor. Şehir merkezinin ana güzergahları Trabzon Caddesi, Hükümet Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve Zübeyde Hanım Bulvarı’nı kapsayan proje çerçevesinde yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki arterler refüj, yaya yolu ve asfaltıyla tamamen yenilenecek” ifadelerine yer verildi.