Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.08.2024 19:00 Güncelleme: 30.08.2024 07:39

BBB İmar Komisyonu Başkanı Gündoğdu: Vatandaşımızın hakkını koruyacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) tarafından bazı basın yayın organlarında yer alan '18-02 planı iptal edildi!' iddialarına yönelik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Ferit Gündoğdu açıklama yaptı.
BBB İmar Komisyonu Başkanı Gündoğdu: Vatandaşımızın hakkını koruyacağız

Çayırhisar, Gaziosmanpaşa, Kesirven Mahallelerinde yapılan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması 11.03.2022-09.04.2022 tarihleri arasında askı ilanına çıkarılarak 24.10.2022 tarihinde tescil olmuştu. Söz konusu bölgeyle ilgili 2023 yılında ‘Encümen Kararının İptali’ kararı verildi. İddiaya göre 30 gün yasal işlem yapma zorunluluğuna rağmen o dönem görevde olan eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından uygulanmadı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Ferit Gündoğdu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Balıkesir 2. İdare Mahkemesi tarafından 2023 yılında verilen bu karar o dönem görevde olan AKP’li yönetime mahkeme tarafından bildirilmiş ancak dönemin yönetimi herhangi bir uygulama ve işlem yapmadan İdare Mahkemesinin kararını yok hükmünde kabul edip, konuyu istinaf mahkemesinin kararı bekleniyor diyerek kapatmışlar. Bu oyalama taktiği ile vatandaşlarımızı belirsizliğe sürükleyerek sorunun üstünü de kapatmayı hedeflemişler. Yaptıkları hukuksuz uygulamalarla en çok da Balıkesirli vatandaşlarımızı mağdur ettiler. Söz konusu Çayırhisar, Gaziosmanpaşa ve Kesirven mahallelerinde zamanında AKP’li yönetim tarafından uygulanmayan kararların mağduru vatandaşlarımız oluyor. Kendi siyasi menfaatleri uğruna Balıkesirlilerin alın terine göz diken, yargının verdiği kararı uygulamayan bu zihniyetle mücadele ediyoruz. Bu konuda tavrımız çok net. Vatandaşlarımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz."