Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.04.2024 00:00 Güncelleme: 16.04.2024 11:11

Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı

Baykar, bazı sosyal medya platformlarında şirket adını kullanarak yatırım çağrıları yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini, bu tür dolandırıcılık girişimlerine yönelik olarak hukuki süreçlerin başlatıldığını bildirdi.
Baykar'dan dolandırıcılık uyarısı

Baykar'dan yapılan açıklamada, son zamanlarda internet siteleri ve sosyal medya platformlarında, şirkete yatırım yaparak gelir elde edebileceğine dair sahte ilanlar ve haber benzeri içerikler görüldüğü belirtildi.

Dolandırıcılığı amaçlayan bu tür ilan ve haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunun vurgulandığı açıklamada "Tanınmış gazetecilerin Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar ile röportaj yapmış gibi gösterilerek yapılan yatırım çağrılarına itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Halka açık bir şirket olmayan Baykar, hiçbir zaman yatırım teklifinde bulunmamaktadır." denildi.

Karşılaşılan bu tür dolandırıcılık girişimlerine yönelik olarak hukuki süreçlerin başlatıldığı ve bu faaliyetlerin sorumlularına karşı gerekli yasal işlemlerin titizlikle yürütüldüğünün kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli durumları lütfen resmi kanallarımız aracılığıyla bize bildiriniz. Baykar olarak vatandaşlarımızın sahte ilan ve haberlere karşı dikkatli olmasını ve bu tür çağrılara itibar etmemesini önemle rica ederiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."