Ankara Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 07.04.2024 12:00 Güncelleme: 07.04.2024 13:10

Batıkent Rekreasyon Alanı'nın 1. etabı vatandaşlara açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kentkoop Mahallesi'nde atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik alanı dev bir rekreasyon alanına dönüştürerek Başkentlilerin kullanımına açtı.
Batıkent Rekreasyon Alanı'nın 1. etabı vatandaşlara açıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılışı gerçekleştirilen ve içerisinde Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali ile Hanımlar Lokali gibi sosyal imkânların bulunduğu “Batıkent Rekreasyon Alanı”nın 1. Etabı açıldı.

431 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden Batıkent Rekreasyon Alanı’nın tamamlanarak vatandaşların kullanımına açılan 3 bin 760 metrekare biyolojik gölet ve 8 bin metrekare yürüme yoluna sahip ilk etabında; Gençlik Merkezi, kütüphane, Emekliler Lokali, Hanımlar Lokali ve kreş gibi pek çok alan yer alıyor. 

6 adet dinlenme ve seyir terasının bulunduğu alanda; 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, kapalı spor binası, voleybol sahası ile bisiklet ve yürüyüş alanları bulunuyor. Batıkent Rekreasyon Alanı bünyesinde BelPa Kafe, lokanta, WC binası ve 3 adet büfeyle de vatandaşlara hizmet ediliyor. 

Batıkent Rekreasyon Alanı’nın Mayıs ayı sonunda halkın kullanımına kazandırılacak 2. etabında yer alan, 1 adet profesyonel futbol sahası, 2 adet halı saha, olimpik koşu parkuru, ekolojik köprü, açık yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolu ve su deposu için de çalışmalar devam ediyor.