Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.03.2024 12:00 Güncelleme: 29.03.2024 12:06

Başkan Yavaş: Onların önceliği beton, benim önceliğim insan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı Mustafa Koçak tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Başkan Yavaş: Onların önceliği beton, benim önceliğim insan

Masur Yavaş, ilçe belediye başkan adaylarının hepsinin atılan iftira ve dedikodulardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Bunlar doğru dürüst siyaset yapmasını bilmiyorlar. Seçim zamanı sen yaptıklarını anlatacaksın, öbürü projelerini anlatacak. Millet de kararını verecek. Karalamaya kim inanır? Bunu neden yaptıklarını söyleyeyim; ‘Eski rant düzeni devam etsin, belediyeden birileri zengin olmaya devam etsin. Birer koli, ihtiyacı olanlara versin. Bunlar da bununla yetinsin, sesini çıkartmasın. Biz seçimi alalım. Düzen devam etsin’ diye” ifadelerini kullandı.

Her gittiği yerde kendisine yüzlerce kişinin özgeçmiş verdiğini söyleyen Yavaş, rakibinin iki kızının da KPSS puanı olmadan istisnai kadroyla memur yapılmasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu kadar servet varken, çocuğunuzu sınavsız, torpille işe sokmak nedir? 2 benzinlik de onlara verseydiniz olmaz mıydı? 2 gariban işe girseydi. Gerçekten işe ihtiyacı olan 2 kişi işe girseydi daha iyi değil miydi? Hiç mi yakınlarınızda fakir yoktu? Kimi KPSS ücretini bulamazken, siz sınavsız bir şekilde çocuklarınızı işe soktunuz. Soruyorum buradan, kendisine soruyorum; çocuklarınızın KPSS’den kaç puan aldıklarını bir açıklayın.”

Keçiören’de hizmet adı altında açılan Cumhuriyet Kulesi’nin maliyetinin bir milyar olduğunu söyleyen Yavaş, “İki gün önce asansörde insanlar kaldı. Her tarafı dökülüyor. Niye? Ankara manzarası seyredeceklermiş. Çok acil ya. Ben de diyorum ki Şentepe'deki bir evin balkonu daha güzel Ankara manzaralı. Bir milyar yatırmaya değer miydi oraya? İşte bunlar biz eser yaptık diye biri kule yapar, öbürü Ankara girişlerine kapı yapar. Onun da maliyeti 350 milyon” İfadelerini kullandı.

“Etrafımızda bir tane mağdur insan varsa biz onunla ilgileniriz” diyen Yavaş, Ankara’da 35 bin emekliye destekte bulunduklarını kaydederek, “Onların önceliği beton, benim önceliğim insan. Olay bu kadar basit. Aynı belediyeciliği, aynı anlayışla Ankara'nın en az 15 belediyesini kazanacağız 15’ine de bunu yayacağız” dedi.