Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 30.05.2024 12:02 Güncelleme: 30.05.2024 13:16

Başkan Tugay'dan Buca Metrosu'nda inceleme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 4 tünel açma makinesi ile yerin 36 metre altında tünel kazıları devam eden Buca Metrosu'nda inceleme yaptı.
Başkan Tugay'dan Buca Metrosu'nda inceleme

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda çalışmaları inceledi.

Başkan Tugay, ilk olarak General Asım Gündüz İstasyonu’na geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Alpaslan Kara’dan bilgi alan Tugay’ın ikinci durağı ise Buca Koop İstasyonu oldu.

Başkan Tugay, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede İzmir’de kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerin başında raylı sistem yatırımlarının geldiğini belirterek, “İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’yı metroya kavuşturacak bu büyük yatırımın tamamlanması ilçedeki trafik sorununun çözülmesi açısından hayati önem taşıyor. Bu nedenle hiçbir aksaklığa izin vermeden gece gündüz çalışarak metroyu Buca’ya getireceğiz” dedi.