Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 19:00 Güncelleme: 13.06.2024 16:56

Başkan Tugay: Dostlarımızın sayısının artmasını istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas ve beraberlerindeki heyeti ağırladı.
Başkan Tugay: Dostlarımızın sayısının artmasını istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas ve beraberlerindeki heyeti konuk etti. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler ve bürokratlar da yer aldı.

Karşılıklı ilişkileri daha da geliştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyleyen Başkan Tugay, “Kültürel, sportif ilişkiler, üniversiteler arasında ortak çalışmalar ve karşılıklı ziyaretler, öğrenci değişimleri olabilir. Ortak gastronomi etkinliği yapabiliriz. Bize yakın olan Midilli, Sakız, Samos gibi Kuzey Ege adalarıyla planlayabiliriz. Dostlarımızın sayısının artmasını istiyoruz” dedi.

“Sizi mutlaka bekliyoruz”

Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas, “Spor, ticaret, ekonomi gibi bütün alanlarda ilişkilerimizi artırarak sürdürmek isteriz. Midilli’de üniversitemiz var, o da Ege Üniversitesi. Üniversiteler arasında da iş birlikleri olabilir. Sizi mutlaka bekliyoruz. İzmir-Midilli seferleri için size teşekkür ediyoruz. Doğrudan ulaşım olması çok önemli, çok güzel” diye konuştu.