Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 13:00 Güncelleme: 25.05.2024 21:14

Başkan Büyükkılıç'tan yüksek hızlı tren incelemesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) Projesi'nin Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi'ndeki şantiyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Başkan Büyükkılıç'tan yüksek hızlı tren incelemesi

Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hızlı Tren Hattı şantiyesini ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, çalışmalarla ilgili yetililerden bilgi alarak, sahada incelemelerde bulundu.

Düver Mahallesi’ndeki şantiye ziyaretinin ardından Molu bölgesindeki T9 tüneli çalışma sahasında da inceleme yapan Büyükkılıç, T9 tüneli çalışmaları ve planlanan diğer tünel çalışmaları hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Büyükkılıç, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde gelinen son durum hakkında açıklama yaparak, “Çok değerli il başkanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte Yüksek Hızlı Tren şantiyelerimizi ziyaret etme çalışmasını yapıyoruz. Düver’deki şantiye ziyaretinden sonra yine Kayseri’mizin sınırları içerisinde olan Molu bölgesindeki T9 tüneliyle ilgili olan çalışmayı yerinde izleme fırsatı bulduk” diye konuştu.

Yaklaşık bin 200 personel ile çalışmaların yolunda gittiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Çok şükür seyrinde her şey. Kredisi tamam, zaten projesi tamam, ihalesi tamam. Harıl harıl ekipler çalışıyor. Aldığımız bilgilere göre 1200 civarında sahada çalışma yapan kardeşimiz var. Ayrıca 450 civarında da teknik olarak araç gereç var. Her şey yolunda ve seyrinde” ifadelerini kullandı.