Kayseri Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.04.2024 13:00 Güncelleme: 13.04.2024 00:33

Başkan Büyükkılıç: Teknoloji Hangarı inşa edeceğiz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Teknoloji Hangarı Projesi'ni Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hayata geçireceklerini söyledi.
Başkan Büyükkılıç: Teknoloji Hangarı inşa edeceğiz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TEKNOFEST gençliğinin yetişmesi için gayret ederek, bu kapsamda Teknoloji Hangarı Projesi’ni gençlerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Yeni projelerimiz arasında ''akıllı şehircilik'' kapsamında Teknoloji Hangarı Projemiz de dikkat çekiyor. Bu özel projemizde, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortak proje geliştiren ve Teknofest gibi yarışmalara katılan üniversite öğrencilerinden oluşan takımlara, kendi projelerini yapma ve geliştirme imkanı sunmak için Teknoloji Hangarı inşa edeceğiz.” dedi.

Teknoloji Hangarı’nın bir milyon 260 bin metrekare alana kurulan ve Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine kurulmasının planlandığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Teknofest kuşağının içine sinen projemizi gençlerimizin hizmetine sunacağız. Biz de önümüzdeki dönemde yapacağımız Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde gençlerimize her türlü maddi manevi desteği vermek suretiyle projelere sahip çıkma ve fırsat verme anlayışını hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Büyükkılıç, Kayseri olarak ihtisaslaşmaları gerektiğini, bu manada Kayseri’yi havacılığın, savunma sanayinin önemli merkezlerinden biri olma yönünde ilerleteceklerini ifade etti.