Kayseri Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.01.2024 11:01 Güncelleme: 29.01.2024 11:45

''Erciyes'i tanıtacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz''

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de turizmin lokomotifi konumunda olan yarıyıl tatili yoğunluğu yaşayan Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kayak tesislerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde kayakseverlerle bir araya geldi.
''Erciyes'i tanıtacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz''

Başkan Büyükkılıç, bir taraftan kayak merkezi, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, sıcak su sondaj çalışmaları ve yeni otel yatırımlarını arttırma çalışmaları ile Erciyes’i 12 ay sporun merkezi haline getirme gayretlerini sürdürürken, diğer taraftan da kayakseverlerle buluşuyor.

Hisarcık Kapı girişinde çocuklar başta olmak üzere kayakseverlerin ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Büyükkılıç, merkezde kayak malzemeleri hizmeti sunan dükkanları ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Daha sonra kayak pistine geçen Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından Türkiye’nin en büyük kayak okulu Erciyes Kayak Okulu’nda kayak kursu verilen öğrenciler tarafından ‘Hoş geldiniz başkanım’ sözleri ile karşılandı.

Başkan Büyükkılıç, minik kayakseverlerle yakından ilgilenerek, “Erciyes Kayak Merkezi’ndeyiz. Pırıl pırıl bir ortam, bembeyaz gelinliğine bürünmüş Erciyes’imiz. 4 tane kapımız; Hacılar’ımız, Hisarcık Kapı’mız, Tekir Kapı’mız, Develi Kapı’mız. Kapıların hepsinde adeta insan seli. Kayseri’mizin turizmde adeta amiral gemisi olan böyle bir kayak merkezinin olması hepimiz için gurur verici.” dedi.

Kayaksevere merkez hakkında teknik bilgiler veren Büyükkılıç, “19 mekanik tesis, 41 pist, 112 kilometre uzunluğunda pist uzunlukları. İstediğin gibi macera burada, heyecan burada. 4 kapı, kapılarımızın hepsinde bir yoğunluk yaşanıyor, sömestr tatili Erciyes’e yaradı.” ifadelerini kullandı.