Güncel - Yaşam Kaynak: Bahar YILDIRIM 20.06.2024 11:00 Güncelleme: 14.06.2024 22:10

Başkan Aras: Öğrencilerimize toplu ulaşımı 1 TL yapacağız

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren il genelinde ilköğretim, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencilerine toplu ulaşımı 1 TL yapacaklarını açıkladı.
Başkan Aras: Öğrencilerimize toplu ulaşımı 1 TL yapacağız

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, Ahmet Aras başkanlığında toplandı. Toplantıda, ulaşımdan, çevreye, kadın politikalarına kadar birçok konu gündeme geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, çevre konusundaki duruşunun net olduğunu belirterek, özellikle çevreye zarar verecek ve insan yaşamını olumsuz etkileyecek her türlü müdahaleye karşı olduklarını söyledi.

Haziran ayı meclisinde Başkan Ahmet Aras’a Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalama yetkisi verildi.

Başkan Aras, konuyla ilgili “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve katılımcılığı merkezimize alan bir belediye olarak  Kadın Aile Dairesi Başkanlığı’mızı kurmuştuk. Şimdi de Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği şartını imzalayacak ve bu çalışmaları uluslararası alanda kabul gören prensiplerle destekleyeceğiz. ” dedi.

Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren il genelinde ilköğretim, orta öğretim, lise ve üniversite öğrencilerine toplu ulaşımı 1 TL yapacaklarını söyleyen Başkan Aras, “Bunun yanı sıra 60-65 yaş arası olup emekli olan vatandaşlarımız ile öğretmenlerimiz için içinde belli oranda ulaşımda indirim yaptık” diye konuştu.