Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 18:00 Güncelleme: 24.03.2024 20:15

Başkan Altay: Konya'ya 52 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptıkları çalışmaları ve gündemi değerlendirdi.
Başkan Altay: Konya'ya 52 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak Konyalılara seslendi.

Yoğun günlerden geçtiklerini, Konya’nın 28 taşra ve 3 merkez ilçesinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını anımsatan Başkan Altay, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Konya’ya 52 milyar yatırım gerçekleştirdik. Sadece tarım ve üreticilerimizi desteklemek için 492 milyon liralık kaynak ayırdık. Şehrimizin yeni caddeler, mahalle yolları kazanması adına 5 yılda 9 milyar 169 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay Abdülhamid Caddesi, Necmettin Erbakan Caddesi, İsmail Ketenci, Celaleddin Karatay, Kazakistan ve Karabağ caddelerini tamamladıklarını hatırlatarak, bu dönem özellikle ulaşımda yapmış oldukları yatırımların şehir merkezinde araç trafiği açısından önemli çözüm ve farkındalık oluşturduğuna vurgu yaptı.

Şehir merkezinde 4 köprülü kavşağı da tamamlamak için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Başkan Altay, toplam 1.5 milyar liraya mal olan köprülü kavşak yatırımıyla Konya ulaşım akslarını güçlendirmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını kaydetti.