Konya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.02.2024 17:00 Güncelleme: 11.02.2024 17:54

Başkan Altay: ''105 milyon TL'lik işimiz şu anda devam ediyor''

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanhisar'ın çehresini değiştirecek Meydan Düzenleme İş Başlangıç Programı gerçekleştirildi.
Başkan Altay: ''105 milyon TL'lik işimiz şu anda devam ediyor''

Programda konuşan Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, Meydan Düzenleme Projesi ile Doğanhisar’ın yeni kazanımlar elde edeceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2019 yılında verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, o günden itibaren Doğanhisar’a çok önemli hizmetlerde bulunduklarını anımsattı. 

İçinde yüzme havuzu bulunan şehir konağı, mahalle yolları, çok amaçlı salonlar, halı sahalar, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ)’nin altyapı çalışmaları, parke taşı destekleriyle birlikte günden güne daha iyiye giden bir Doğanhisar’ın ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Altay, “Bugün bu işleri taçlandıracak bir işin başlangıcını yapıyoruz. Bu meydanı Konya’mıza, Doğanhisar’ımıza yakışır bir hale getireceğiz. Yaklaşık 44 milyon TL bedelle en kısa sürede bu işi tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Doğanhisar’a kazandırılacak Atık Su Arıtma Tesisinde de sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu paylaşan Başkan Altay konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bir daha geldiğimizde onun da temelini atacağız. Yaklaşık 61 milyon Tl bedelle hayata geçecek. Böylece, meydanla birlikte toplamda 105 milyon TL'lik işimiz şu anda devam ediyor. Tabii bu rakamlar hizmetin büyüklüğünü gösteriyor ama bizim Doğanhisar’a sevgimizin büyüklüğünü göstermez. Görev verdiğiniz günden itibaren sizlere layık olmak için çaba sarf ediyoruz.”

Konyalılardan destek istemek için tekrar meydanlara çıktıklarını kaydeden Başkan Altay, “Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak karşınızdayım. Cumhur İttifakımızın Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir kardeşimizle birlikte sizlerden destek istiyoruz. Hizmetlerimizle Doğanhisar’ımızı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz.” dedi.

Doğanhisar’da MHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına da katılan Başkan Altay, ilçe esnafını da ziyaret ederek kolaylıklar diledi.