Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.03.2024 12:00 Güncelleme: 23.03.2024 12:13

Başkan Aktaş'ın yaşlılar ve engellilere yönelik projeleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde yaşlı vatandaşlar için 'Evde Destek Projesi, Hasta Yakınları Konuk Evi', engelli vatandaşlar için de 'Mola Evi, Gündüzlü Bakımevi' gibi projeleri hayata geçireceklerini açıkladı.
Başkan Aktaş'ın yaşlılar ve engellilere yönelik projeleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, belediyecilik hizmetlerinin en anlamlı ayaklarından birisinin de sosyal belediyecilik olduğunu söyledi.

Farklı kesimler için hazırladıkları destek paketleriyle bu alandaki çalışmalarını üst seviyeye taşıdıklarını belirten Başkan Aktaş, “Tüm yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak için evlerinde ihtiyaç duydukları basit onarımlar için mobil ekiplerimizle onların yanlarında olacağız. ‘Yaşlılara Evde Destek Projesi (YEDEP) ile kimsesi olmayan yaşlılarımızın temizlikten ev tamiratlarına kadar birçok konuda yanlarında olacağız.” dedi.

Başkan Aktaş, uzun süre tedavi gerektiren hastalıklarda hasta yakınlarının maddi ve manevi yönden yorulduğunu ifade ederek, “Bu konuda hasta yakınlarına bir nebze de olsa destek olmak adına ‘Hasta Yakınları Konuk Evi’ projemizi Şehir Hastanesi bölgesinde hayata geçiriyoruz. Projemizle konaklama ve günlük temel ihtiyaçlara çözüm üretiyoruz.” şeklinde konuştu.

Mola Evi adı verilen proje kapsamında engelli ve bakıma muhtaç vatandaşları gün boyunca en güzel şekilde misafir edeceklerini söyleyen Aktaş, “Bu sayede ailelerine de günlük acil işleriyle alakalı zaman kazandırmış olacağız. Tüm bunların yanında ‘Alzheimer ve otizm gündüzlü bakım evi’ projesini hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.