Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 19:00 Güncelleme: 24.03.2024 20:11

Başkan Aktaş, gece döneri sahur programında gençlerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gece döneri sahur programında gençlerle buluştu.
Başkan Aktaş, gece döneri sahur programında gençlerle buluştu

Sahur programında alanı dolduran gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gösterilen yoğun ilgi karşısında, ‘’Ben bu akşam anladım ki bundan sonra ramazanı beklemek yok, her ay bir defa gece döneri yapıyoruz.’’ dedi.

Büyükşehir belediye başkanlığı görevine geldiği günden beri gençler için her zaman yenilikler ve ayrıcalıklar ortaya koymaya çalıştığını ifade eden Başkan Aktaş, "Tam 16 tane gençlik merkezimiz var. Yeni dönemde 50’ye çıkaracağız. Biz 10 bin çocuğa burs veriyoruz bunu 2024 yılı Eylül ayında 16 bine çıkaracağız. Her şeyden önemli olan burada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Şu kutlu şehirde yaşıyor olmak, Bursa’nın bir parçası olmak bizim için bir onurdur, şereftir." şeklinde konuştu.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bir çağrıyla alanı dolduran ve Başkan Aktaş’ın sahur davetine katılıp bu heyecanı paylaşan gençlere teşekkür etti.

Bursa’nın bütün değerleriyle kadim bir şehir olduğunu belirten Varank, kültürü, sanatı, tarımı, turizmi, ekonomisi, sanayisi, sporu, müteşebbisleriyle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Spor tesislerinden, ana kucaklarına ve gençlik merkezlerine kadar birçok çalışmanın büyükşehir belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, bu dönemin ise kentsel dönüşüm dönemi olacağını söyledi. 

Başkan Aktaş, Hamitler ve Bağlarbaşı mahallelerini etkileyen çöplükten mağdur olduğunu ve bu çöplüğü kaldırmak için harekete geçtiklerini ifade etti.

Düzenlenen programların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank beraberindeki isimlerle birlikte, son olarak Tuna Gençlik Spor Kulübü’nün düzenlediği sahur programına katıldı. Tuna mahallesinde gerçekleştirilen sahur programında Tuna Gençlik Spor Kulübü üyeleri ve Tuna mahallesi sakinleriyle sahur sofrasında buluşan Başkan Aktaş, yeni dönem projelerinden bahsetti.